Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Jinekoloğa gidenler, okuyun kesinlikle!

Eğer çok yakın bir arkadaşım çalışıyor olmasaydı bir Jinekologla, asla öğrenemez ve bilemezdim aşağıda anlatacağım detayları. Öğrendiğim andan itibaren hem üzgün hemde son derece dikkatliyim (!) hoş, dikkatli olmam neyi değiştirecekse!!!

Arkadaşımın çalıştığı muayenehanede kullanılan aletler yüksekçe bir plastik leğende olup, çamaşır suyunun içersinde dezenfekte edilmeye çalışılan ve yıllarca aynı leğen (plastik kova) aynı aletler (hemde plastik olup tek kullanımlık olanlardan) yıka yıka kullan..

Yıka yıka derken, aletler çamaşır sulu suya atılır, biraz bekletilir suda sonrasında o su dökülür, tekrar suyla doldurulur , tekrar dökülür, boşalt, doldur, boşalt al sana duruluma. Hoş tek tek durulansa ve yıkansa ne olurki . Bu mudur hijyen anlayışı.

O paslı makaslar, ve yine iyi dezenfekte edilmemiş muayene sırasında ki aletler (adını öğrenmeden yazmam da benim için eksi , eh idare edeceğiz artık )

Görüntüde asla anlaşılmaz gidilen alanın hijyen olup olmadığı, düzenlidir ortalık , toz , kir , pislik görmezsiniz tıpkı restoranlar gibi, yaaaa mutfak.. asıl olay yeri mutfak olduğuna göre ...

Peki gittiğiniz ve muayene olduğunuz alanda dikkat ettiniz mi aletlerin bulunduğu yeri, saklama koşullarını, doktorun titizliği ...

Muayene odasında kullanılan tüm aletlerin kapalı bir yerde olması gerekli, özellikle doktorun muayene sırasında kullandığı aletlerin tek kullanımlık olup olmadığını mutlak öğrenmelisiniz.

Muayene öncesi, elleriyle her yere dokunması. Eldiven giymesi neyi değiştirir , bu aşamada kendini korur, ya hastanın durumu.

Bir sonraki gidişinizde çok daha dikkatli olun , hisleriniz mutlak sizi yönlendirecektir. Eğer bulunduğunuz alanda birşeyler sizi rahatsız ediyorsa hemen terkedin.

Çok önemli bir rahatsızlığınız olmasa bile bu şartlar dahilinde , ciddi sağlık sorunlarıyla başbaşa kalabilirsiniz.

Bu bahsedilen muayenehane kapandı, ama dışarıda yüzlerce açık olanını tahmin edebiliyorum.

Esasında keşke bir uzman bu konuyu yazıp, detaylarla ilgili daha çok aydınlatsa bizi değil mi?

 
Toplam blog
: 86
: 8215
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

Çocuk yetiştiriyorum dünyanın en zor, en güzel, en önemli işi değil mi? İşim bu. Vizyonum, Eğ..