Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Jinekomasti Ameliyatı nasıl yapılır

Jinekomasti Ameliyatı nasıl yapılır
 

Jinekomasti dediğimiz durum erkeklerin bazılarında öztorojen duyarlılığının fazla olmasından kayaklı kadınlardaki gibi memenin büyümesi durumudur. Bu durumun görülme sıklığı yüzde 10 altındadır. 

Her erkek için bu meme büyümesi olabilir ama belirli bir dönemden sonra bu normal seviyesine döner. Bizim burada cerrahi olarak işimiz bu bazı hastalarda memenin kadınlarda ki gibi şişkin olması. Yapılacak şeyler bizim için bellidir. Tabi ki hastanın fizik bulgularına göre işlem yapılsa da, genelde medikal tedavileri tercih etmiyoruz. Kalıcı yöntem olarak cerrahi yöntemi kullanıyoruz. 

Jinekomasti Ameliyatı nedir ?

Jinekomasti ameliyatı meme bölgesinde varsa yağların liposuction dediğimiz yöntem ile dışarıya alınması işlemidir. Bölgedeki yağ dokuları var ise, onlar da cerrahi yöntemler ile, dışarıya alınır. Bu tamamen orada ki sorun ile alakalı bir durumdur. Bazı hastalarda sadece liposuction yeterli iken, bazı hastalarda yağ dokusunu da dışarıya almamız gerekebilir.

Ameliyat birkaç saat sürer. Ve ameliyat gecesi hastanede kalmak gerekir. Ameliyat ağrısız sızısız geçer. Ameliyat sonrası verilen ilaçla ile kısa süre sonra normal aktivitelerinize dönebilirsiniz. Hayati risk taşımaz. Her yaştan kullanımı uygundur. (Ergenlik çağına girmiş) Ameliyat tam teşekküllü hastanelerde yapılması gerekir.

Jinekomasti nediğimiz şeyin ırsi genetik bir durumu olabilir ama bulaşma veya yediğiniz içtiğiniz bir şeyden dolayı Jinekomasti sorunu ile karşılaşmazsınız. Tedavisi basit ve risksizdir. Sizde eğer böyle bir sorununuz var ise, bir estetik ve plastik cerrahi bölümü doktoruna muayene olup bu sorununuzdan kısa bir sürede kurtulabilirsiniz.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..