Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Jinekomasti tedavisi

Jinekomasti tedavisi
 

Jinekomasti Tedavisi


 
Erkeklerde memenin aşırı büyümesi ve görüntü olarak da kadın memesine benzemesi haline jinekomasti (erkekte meme büyümesi) adı verilir. Jinekomasti doğrudan hormonlarla ilgili olarak ortaya çıkan bir durum iken, zaman zaman farklı sebepler de buna etkendir. Gerek hormon dengesizliğinden, gerek ise farklı hastalıklardan kaynaklı olarak oluşan meme büyümesi, bazen de herhangi bir nedene bağlı olmaksızın tamamen kozmetik nedenlerle de görülebilir. Psikolojik anlamda erkeği üzen, özgüvenini sarsan ve sosyal hayatta erkeği kötü etkileyen bu sıkıntı estetik ve plastik cerrahi tarafından kolaylıkla düzeltilebilir. Bu şekilde erkek kendini iyi hisseder, daha rahat şekilde denize veya havuza girebilir, kıyafet tercihlerinde de rahat hareket edebilir…
 
Jinekomasti oluşurken memede bir sertleşme meydana gelebilir. Söz konusu sertleşmenin geçmesi için tek yol ameliyattır. Üstelik bu tür rahatsızlığı olan kişilerde, diğer erkeklere göre meme kanseri riski de yüksektir.
 
Ameliyattan Önce
 
İlk olarak dikkat edilecek konu, tansiyon, şeker ya da kalp rahatsızlıkları gibi hastalıkları olan kişilerin tetkiklerinin yapılmasıdır. Bu anlamda kişinin tetkik sonuçları detaylı şekilde incelenir. Ardından ise ameliyata girecek olan hastanın 10 gün öncesinden kan sulandırıcı gıda ve ilaçları kesmesi sağlanır. Çünkü ameliyatın ardından aşırı bir ödem ya da kanama görülebilir. Bunun için kan sulandırıcı tehlike arz eder.
Jinekomasti ameliyatı sırasındaki uyuşturma yöntemi için daha çok genel anestezi tercih edilse de, çok küçük memeler için eğer hasta isterse bölgesel anestezi de uygulanabilir. Bu şekilde ameliyat öncesi hazırlıklar da tamamlanır.
 
2 Türlü Tedavi Vardır
 
Jinekomasti tedavisi için 2 farklı yol izlenebilir. 
* Doku çıkarımı: Kahverengi meme başının hemen alt kısmı yarım ay şeklinde kesilmek sureti ile işlem yapılır. Açık cerrahi tekniği sayesinde meme yapısının küçültülmesi mümkündür.
* Yağ aldırma (liposuction): Jinekkomasti tedavileri için en sık kullanılan yöntemdir. Çünkü bu tedavinin ardından meme dokusu çok daha hızlı bir şekilde toparlanırken, iyileşme de olması gerektiği gibi sağlanır.
Gerek ameliyat yöntemleri, gerek ise yağ aldırma işlemleri hastanın meme yapısına göre değişkenlik gösterebilir. Kimi zaman iki yöntem bir arada da kullanılabilir.
Unutulmaması gerekir ki jinekomasti spor yaparak, kilo vererek ya da farklı ilaçlar deneyerek kurtulunabilecek bir hastalık çeşidi değildir.
 
Ameliyat İçin Yaş ve Büyüklük Kriteri Var Mıdır?
 
18 yaşını doldurmuş olan her erkek ameliyat olabileceği gibi, uzman doktorun memeyi yeteri kadar büyük bulması ya da bulmaması gibi bir durum da söz konusu değildir. Kişi meme büyüklüğünden rahatsızsa ve de tedaviyi isterse ameliyat yapılır.
 
Ameliyat Sonrası Dönem
 
İlk olarak söz konusu ameliyatın her ameliyat gibi sıradan riskler taşıdığı, özel olarak farklı risklere gebe olmadığı belirtilmelidir.
Operasyon 1 ila 2 saat civarında sürerken, kişi aynı gün evine dönebilir. 4 ila 6 hafta arası korse takması gereken hasta, 6 ay içinde de – eğer düzenli bakımlarını yaparsa – ameliyat izlerinden de kurtularak tam bir iyileşme sağlayabilir.
 
 
 
Toplam blog
: 39
: 109
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

1975 yılı doğumlu Defne Erkara, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bö..