Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '10

 
Kategori
Müzik
 

John Lennon

John Lennon
 

Bir müziksever olarak, bir Beatles hayranı olarak, bir John Lennon severi olarak bugünü, bu bloğu atlayamazdım.

08.10.1940 yılında İngiltere de doğan John Lennon, bugün yaşasaydı 70 yaşında olacaktı. Ne yazık ki 1980 yılının aralık ayında garip bir şekilde bu dünyadan ayrıldı. O gerçek bir dünyalı idi. Barışsever idi, iyi bir ozandı. Barışı engelleyen her şeye karşı idi. Bütün dünya insanlarının kardeşce yaşamasını düşlerdi. O yaşadığı yılların ötesinde idi.

John Lennon, Beatles'ın kurucu üyesi ve beyini idi. Beatles sonrası müzik yaşantısı ve Yoko ile yaptığı evlilik o yıllarda çok eleştirilmişti. Ama bugün herkes kendisinden saygı ile bahsediyor.

John Lennon ailesi için müziğe 5 yıl kadar ara vermiş ve "Double Fantasy" albümü ile tekrar müzik dünyasına dönüş yapmaya karar vermişti. Ne yazık ki bu O'nun son albüm çalışması olacaktı. Albümün başarılı bir çalışma olması, ileriki yıllarda daha yapacağı birçok değerli çalışmadan biz müzikseverler yoksun kaldığımızı göstermekte idi.

Bugün çevremde Beatles hayranı neredeyse kalmadı. Dünya da durum ne bilemiyorum, yıllar geçiyor. Yeni nesil bizlere göre çok farklı. Sorgulayan, eleştiren, daha iyiyi arayan gençlik inanıyorum ki John Lennon için hayatının bir köşesinde yer açacaktır.

Beatles ve John Lennon klasik olmuştur, bundan sonrası biz yaşayanlara kalmıştır....

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..