Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '06

 
Kategori
Sinema
 

Johnny Depp

Johnny Depp
 

Johnny Depp... Hollywood'un tartışmasız en yetenekli, en karizmatik oyuncularından. Her haliyle izlemeye doyamadığımız insan. Her filminde kendini biraz daha aşan, oynadığı her role kendini yakıştırabilen,sürekli yeni bir şeyler arayan ve hepsinde başarılı olan muhteşem oyuncu.

İyi bi müzisyen olma hayalleriyle yaşarken, oyuncu olmak aklının ucundan bile geçmezken Nicolas Cage tarafından keşfedilen ve onun "bence oyunculuğu denemelisin" sözleriyle ve yardımlarıyla oyunculuğa başlamıştır johnny ve nicolas cage de bizim takdirlerimizi kazanmıştır bu sayede.Çok da iyi bir gitaristtir aynı zamanda ama gerçek mesleği olarak oyunculuğu seçtikten sonra kendisi müzik yapmaya çok zaman ayıramamıştır.Daha sonradan satın aldığı "viper room"adlı klübü onun müzikle bağlantılarının kopmasını engelleyen yer olmuştur hep. zaten johnny depp viper room hakkında;"orası benim sığınağım" cümlesini kullanır.Gitarına aşıktır,gitar da eline çok yakışır hani.

Oyunculuğa başlamasıyla çok sevilir.21 Jump street dizisindeki rolüyle tam bir gençlik ilahı haline döünüşür Johnny Depp.Üzerine yapıştırılan 'genç kızların sevgilisi' imajından sıkılır ve başka şeyler denemeye karar verir.İşte o sırada Tim Burton'la tanışır.Bu tanışma ona hayatında bambaşka bi sayfa açar. Makaseller rolünü kapar ve Tim Burton'la arkadaşlıkları böyle başlarJohnny bu rolde çok başarılı olur filmde çok sevilir haliyle.O zamandan sonra Johnny hollywood'daki yerini iyice sağlamlaştırır birbirinden iyi filmlerde çok iyi performanslar çıkarır. benny ve joon,arizona drem,dead man,ed wood,don juan de marco hepsinde biraz daha severiz johnny'i ve sonra da sleepy hollow ona en büyük çıkışı yaptıran filmlerden biridir.Bir anda herkes daha çok sevmeye başlar Johnny'i.Muhteşem oyunculuğu herkesin dikkatini çeker.Ama Johnny'nin bu kadar sevilmesini sağlayan şey sadece meuhteşem oyunculuğu değildir. Alçak gönüllüğü, güleryüzlülüğü, hayranlarına olan yakınlığı, fikirleri, konuşmaları...Tüm bunlar onun çok farklı bir insan olduğunu anlamamızı sağlar..

Yıl 2003 e geldiğinde onu kaptan jack sparrow rolüyle izleriz ve tabiki yine bir kez daha aşık oluruz kendisine.Bu rolüyle oscara da aday gösterilir Johnny Depp.ama alamaz oscarı,bu duruma hiç üzülmez ve şöyle der:"Bir çocuğun yanıma gelip Kaptan Jack Sparrow'u çok seviyorum demesi benim için tüm ödüllerden daha değerlidir"bizim gözümüzde bu sözüyle bir kez daha yücelir johnny depp. Ayrıca bu filmi çocukları için yaptığını söylemesi de çok önemlidir.Çok iyi bir babadır ve çocukları çok sever onlar için bir şeyler yapıyor olma düşüncesinin kendisini mutlu ettiğini söyler. Çocukları olduktan sonra hayata bakışı da değişmiştir zaten onlar için yaşadığını söyler,kızıyla barbie oynadığını evde onlarla vakit geçirmeyi ne çok sevdiğini. Biz de düşünürüz bir insan hem bu kadar iyi bir insan iyi bir baba,iyi bir oyuncu olmayı nasıl başarıyor diye.İşte bazı insanlar vardır çok büyük yeteneklere sahip olarak doğarlar Johnny Depp de onlardan biridir.Karayip korsanlarından sonra secret window,Charlie and the chocolat factory,finding neverland ve son olarak dead man's chest de yine devleşir izlemeye doyamayacağımız performanslar sergiler.

Yaptığı her şeyle adından söz ettiriyor Johnny Depp.Biz de onun tüm projelerini heyecanla takip ediyoruz,onu izlemekten çok büyük zevk duyuyoruz.Bu aralar sinemayı 50 yaşında bırakacağına dair söylentiler var.Umarım doğru değildir çünkü Johnny Depp her yaşında farklı güzel onu her haliyle izleyebildiğimiz kadar izleyelim istiyoruz. Onun gibi oyuncular çok gelmiyor o şimdiden yaşayan bir efsane ve tüm dünya onu izlemeyi seviyor...

 
Toplam blog
: 3
: 1100
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

Hayatın anlamını yazarak bulmaya çalışanlardanım. Herhangi bir konu hakkındaki fikirlerimi ancak yaz..