Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Jokerinho

Jokerinho
 

Aziz dostum Recep Sivas maçından sonra bana Özer Hurmacı için, “Abi bu adam galatasaray’da olsa medya şimdiye kadar göklere çıkarmış ve 30m€ bonservis konulmuştu bile” dedi.

Ona Altay’la oynanan kupa maçından sonra “Özerinho” lakabını koymuşlardı.

İskambil oynarken en değerli kağıt jokerdir ve her kağıdın yerine geçip yerini doldurabilir. Özer Hurmacı da öyle bir oyuncu işte. Al nerede eksiğin varsa oraya koy. İster sola, ister forvet arkası, ister sağ kanat, istersen de son maçta olduğu gibi ön liberoda Emre görevi var. Yani hangisi eksikse bu adamla doldur. Her iki ayağını da aynı ölçüde kullanabiliyor, uzaktan şutları, ara pasları, kıvraklığı, adam eskiltme özelliği ile her teknik direktörün hayalindeki bir oyuncu tipidir. Bu açıdan baktığımızda Daum çok şanslı bir teknik direktör denilebilir.

Bir mevkiye transfer yaparsınız ve o adam sadece o mevkide oynar. Çok çok iyi oyuncularınız da olsa elinizde bir jokeriniz yoksa taşlarla istediğiniz gibi oynayamazsınız ve iskambil oyunları tabiri ile kolay kolay bitemezsiniz. Hiç sakatlık, cezalı olmaması lazım sorun yaşamamanız için ki bu da pratikte pek mümkün değildir.

Gelelim Sivas maçına. Öncelikli olarak şunu belirtmeliyim ki 5 gollü galibiyet kimseyi çok fazla yanıltmasın çünkü Fenerbahçe’nin karşısında çok zayıf, güçsüz, dağınık, plansız bir takım vardı. Sivasspor yeni transferlerle birlikte iyice iskeleti bozulmuş ve dengesiz bir takım haline gelmiş. Sanırım bu sene küme düşecek 3.takım da belli oldu. Çünkü yeni oyuncuların alışması, takım olunması için en az 6-7 maç geçer ve o zaman da iş işten geçmiş olacaktır.

Hakem Kuddusi Müftüoğlu yine beni şaşırtmadı ve daha önce yönettiği tüm maçlarda olduğu gibi tüm takdir haklarını Fenerbahçe aleyhine kullandı. Fenerbahçe’nin maçlarını Kuddusi Müftüoğlu yerine Arda Turan yönetse, daha taraflı yönetemez heralde...

Geçen hafta yazımda belirttiğim gibi cezaların böyle zayıf bir rakiple oynanan maça denk gelmesi (veya getirilmesi) çok yerinde oldu. Şimdi o oyuncular önümüzdeki maçlarda sarı kart görüp cezalı duruma düşme korkusu yaşamayacaklar artık.

Transfer konusuna gelince, Fenerbahçe’nin mevcut kadrosu şampiyonlar liginde olunmayan bu sene için gayet yeterlidir. Yeni adı ile Richards ile yollarını ayırarak zaten devre arasında Fenerbahçe en iyi transferini yapmıştır. Takımda her türtlü skandala adı karışan, şımarık, diğer oyuncuları da ayartan, sağda oynadığı zaman hem etkisiz hem de Gökhan Gönül’ün performansını düşüren bu terbiyesiz adamın gönderilmesi ile Fenerbahçe futbol takımı çok daha iyi bir havaya büründü. Başta Santos, Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz olmak üzere tüm oyuncuların performansı olumlu yönde etkilendi.

Sivas maçında ön plana çıkan sahanın yıldızı Jokerinho Özer’di. Emre’nin yokluğunu aratmadığı gibi, geriden tüm topları çok iyi bir şekilde ileri taşınmasını sağladı, harika bir şutunu da kaleci 90’dan çıkardı. Ayrıca Gökhan Gönül’ün performansı da bu maçta üst düzeydi. İstikrar abidesi bu maçta kendini biraz da aştı. Özer ve Gökhan’dan sonra sahanın en iyisi olan Mehmet Topuz son vuruşlarda şanssızlığını yenemedi. Attığı gollere rağmen Semih özellikle ilk yarıda takımın hızını kesen oyuncuydu. İkinci golde topu durduruşu ve vuruşu çok iyiydi. Uğur Boral ise kanadında bulduğu madenin üzerine gitti ve 2 şık gol buldu.

Ama yine de tekrarlamakta fayda var ki bu maç kesinlikle bir ölçü değildir ve her maç bu kadar kolay olmayacaktır.

Dört oyuncusu sarı kart cezalısı olduğu için apar topar affedildiği söylenilen Önder Turacı’nın maçı 89.dakikaya kadar yedek kulübesinden takip etmesi, Sivas’a gitmemek için özellikle sarı kart cezalısı durumuna düştüğü senaryoları üretilen Lugano, Emre, Santos ve Cristian’ın maçı Sivas’ta tribünden seyretmesi bu saçma sapan senaryoları üretenlere en güzel cevaplar olmuştur sanırım.

Bu hafta sonu oynanacak olan Kayserispor-Galatasaray ve 2 hafta sonra oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray maçları önümüzdeki sene Türkiye’yi şampiyonlar liginde ön eleme oynayarak temsil edecek olan 2.takımın belirlenmesinde büyük önem taşıyan maçlar olacaktır. Diyarbakır, Manisa ve Bursa maçlarını çok büyük bir aksilik olmaz ise kayıpsız geçecek olan Fenerbahçe arayı açmaya başlayacaktır.

Saygılarımla,

Muhittin KAYAKIRAN

mkayakiran@borusan.com

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..