Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

Jön Kürtler intikam peşinde. HDP ve doğudaki ülkücü öğrenciler dikkatli olmalı

Jön Kürtler intikam peşinde. HDP ve doğudaki ülkücü öğrenciler dikkatli olmalı
 

Geçenlerde Ege Üniversitesi'n e öldürülen Ülkücü kökenli Fırat Çakıroğlu'na karşılık Kırklareli Üniversitesinde okuyan Kürt kökenli Ramazan Fırat'ı işkenceyle katlettiler fitneciler. Gezi olaylarından sonra Doğu'ya sürülen Emniyetçilerden sonra esasen ben karışıklığın ve fitnenin tekrar Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden başlayacağını düşünmüştüm. İlk Fitne Fırat Çakıroğlu'nun katledilmesinden sonra şimdi de Ramazan Fırat'ın katledilmesi havada fitne ve fücur kokularının esmesine yol açtı.

Hep söylemiştim yine tekrarlıyorum yaşı 35 ya da 25 altında olan çoğu genç Kürtlerin Öcalan'ı sevmesine rağmen bağımsızlıktan başka çözüm yolu aramadıklarını ama 35'ten yukarı yaşa sahip olan olgun ve yaşlı kürtlerin ise birlikte ortak bir çatı altında beraberce demokratik ve adil cumhuriyetle yaşayabileceğini düşünmekte.

Nato'nun Gladio örgütünün Komünizm ve İran Devrimine karşı Türkiye'de kurduğu paralel din örgütü ve buna paralel başka diğer cemaatlerin hedefinde çözüm ve barış süreci var. Jön Kürtler dediğim yaşları daha çok 25 altında olan heyecanlı ve bağımsızlıktan başka çıkar yol görmeyen realiteyi anlamayan milliyetçi Kürt gençleri de bir an evvel çözüm süreci bitsin ne olacaksa olsun anlayışında hareket etmekteler. Gladio bu gençleri ajite etmek istiyor. Devletin içinde öbeklenen hala temizlenemeyen paralel yapısıyla buna çabalamakta Gladio.

Kürt sorunuyla ilgili ve çözüm yollarını da içeren ilk romanı ( Çalınan Hayatlar-Mülteci 2005) yazanlardan biri olarak okuyucularımdan geri dönüşler almaktayım epey bir zamandır. Bu geri dönüşümler işte bu yazılarımın ete kemiğe bürünmesine yol açmaktadır.

Devletin istihbaratı paralel yapının Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ki faaliyetlerini çok dikkatle takibe almalıdır. Özellikle genç milliyetçi Kürtlerle temas kurarak kışkırtmalar yapmasının önüne geçilmelidir.

Diğer yandan KCK içinden ve HDP'nin de bu konuda dikkatli ve sorumlu davranması gerekmektedir. Gerek KCK içindeki aklı selim stratejiyi okuyan akiller gerekse HDP gençlik yapılanmaları çok dikkatli olmalılar ve ortamı gerecek ve ülke içinde Emperyalistlerin, siyonistlerin ekmeğine yağ sürecek olan eylemlerden uzak durulması konusunda ortak bir tavır sergilemeliler.

MHP'nin lideri Devlet Bahçeli ve Oktay Vural, gerçekten ülkeyi düşünüyorlara ve gerek Kürt gerekse Türk Milliyetçi gençlerinin birbirlerine saldırmalarının ülkedeki barış ve huzur ortamına katkı sağlamayacağını düşünüyorlarsa onlarda kendi gençlik yapılanmalarını uyarmalılar ve geri dönülmez bir yola sapmama konusunda tedbirler almalılar.

Her iki kutuptanda dişlerini gıcırdatanlar olduunu biliyorum. Şeytani ırkçı duyguların kabarıp bir an evvel karşısındakinin gırtlaına sarılmak istediğinin duyumlarını Muğla'da Fethiye'den Doğu Anadolu'daki illerden okuyucularım endişeyle bildirmekteler.

Anasının babasının yanından memleketinden ayrılıp okumaya başka illere binbir türlü sıkıntıyla gelen masum binlerce gariban Anadolu insanı var. Bu yazıyı okuyan gerek Türk gerekse Kürt milliyetçilerinden ricam şu, sizlerin içindeki yanan gençlik ateşinin şeytanın kıvılcım çakarak masumların canını yakmaya sizi götürmesin. Hiç birimiz ırkımızı, doğduğumuz yeri, anamızı babamızı kendimiz seçmedik, kendi seçimimiz olamayan bir şeyden dolayı nefret söylemi olması ne kadar adil.

35 yıldır bu ülkenin kaynaklarını ABD'li Teksaslı silah tüccarları yedi. Silah ihalelerine fesat karıştıranlar yedi. Akan Türk ve Kürt kanı oldu.

Sizleri birbirinize takmaya çalışan bu konuda kışkırtıcılık yapan azmettirenler Şeytanın dostlarıdır.

Allah bu ülkeyi karıştırmak isteyenlere fırsat vermesin. Bizi tekrar kendi boyunduruğu altına almak için ülke içinde elinden geldiği kadar fitne fesat çıkaran yabancı ülkelerin sözde müttefikimiz olan gazeteci ve misyoner kılıklarıyla gezen ajanlarına dikkat edilmesi gerek, özellikle İngilizlere.

Umarım MHP ve HDP sorumlu siyaset yaparlar ve bu yazıyı okuyorlarsa kendi gençlik kolları aracılığı ile önlem almalılar.

Şu anda özellikle HDP'ye çok iş düşmekte....

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..