Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

Joost Lagendijk, Türk olsa delirirmiş

Joost Lagendijk, Türk olsa delirirmiş
 

Umarım Türkiye birgün AB'ye mütekabiliyet gereği MENGEN Vizesi koyar...


Zaman Köşe Yazarı Joost Lagendijk'ın önceki günkü açıklaması ilginçti. Bunca gündem içinde Türk olsa delirirmiş. Aslında Türk halkını sinir eden veya deli eden AB'nin iki yüzlü, yalancı, sözünde durmayan hep yanlı tavırları olduğunu görmüyor. Neredeyse 60 yıldır AB kapısında bekletilen bu halk, Avrupa'nın kendisine karşı tavırlarına nasıl gıcık olduğunu ve AB'nin krizlerine "oh olsun" dediğini ve sevindiğini tahmin bile edemez.

AB'de, gittikçe kredi notu düşen, Yunanistan'dan başlayarak sırayla İtalya, İspanya Portekiz Fransa şeklinde yıkılma kuruğuna girmiş AB'ye üzülerek iyi ki girmemişiz diyorum. Üzülerek dedim. Çünkü Avrupa bencil bir kıtadır. Aç kalınca birbirine saldıran, ötekileştiren bir kıtadır. Olan yine Yahudilere ve Müslüman göçmenlerin katledilmesine dönük masumlara olacak.

Şu an Arap baharı gibi bir bahar Yunan Baharı oldu ama medya buna böyle demiyor, Yunanlı ayaklanmacılara ne diyorlar "Anarşist" şu iki yüzlülüğe bakın bir. Bu mart veya Nisanda Yunanlılar bol bol çiçek açacaklar merak etmeyin.

Bahar çiçeklerinin İtalya'ya da sıçrayacağı kanatindeyim.

Merkel'li Almanya henüz sırasını beklemek zorunda 2014'te Alman çiçekleride açacak. Merkel ve Almanya yaptıklarının cezasını bolca kriz olarak görecek. Şimdiden Türk işçilerinin geri dönüp, Türkiye'nin bu gidişle AB'ye Bolu Mengen Vizesi koyacağını düşünüyorum.

Avrupa'nın kendisi daha fazla çiçek açmamak için Libya'da ki Petrol çiçeklerini bir an evvel toplama peşinde, aynı şekilde Suriye'den de Siyasal güçle çıkma peşinde. Libya'petrollerinden sonra Suriye üzerinden İran'ı yıpratıp İran rejiminide yıkıp petrolü ele geçirebilirlerse işte o zaman ÇİN'in ekonomik yıkıcı üstünlüğünü engelleyebilir AB.

AB'nin Çin ve Rusya iktisadının bel kemiği İran petrollerinide bir şekilde ele geçirirse işte o zaman ÇİN'in boynuna yağlı ilmiği geçirecekler.

Çin bu numaraları yemiyor.

Lagendijk, Almanya ve Avrupa siyasal ve ekonomik yapısını mahveden Merkel'in Çin'e gidipte dilenmesine ne diyor acaba?

Biz Türkler AVRUPA BİRLİĞİ'ne umutla bakıyorduk. Sonra bu umut kızgınlığa döndü, AB'ye delirmeye döndü. Şimdi ise Avrupa'ya sadece üzülüyoruz ve acıyoruz. Zira Yunan kadınların ailelerine bakabilmek için kendilerini sokakta satması AB'nin Yunan halkaının hiç bir üretim yapmayıp tüketici konumda bırakması yüzünden bu hale gelen ekonomi sebebiyledir.

Bunda şimdiye kadar AB'ye güvenip yan gelip yatan Yunan halkınında büyük suçu vardır.

Evet Sayın Lagendijk, Türküz ve siz Sayın ayrımcı AB'lilere delirsekte artık kızmıyoruz merak etmeyin. Sadece üzülüyoruz, Yunan Baharı'nın Suriye'de yaz gelmeden diğer Birlik üyelerine sıçrayacağı için.

Şimdiden geçmiş olsun...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..