Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '08

 
Kategori
Egzersiz
 

Jop on yarışması

Jop on yarışması
 

BEŞİNCİ SEÇİLEN EKİP


Tarih: 1 Mayıs 2008
Yer : İstanbul Taksim alanı ve yakın çevresi.

Hazırlıklar 1 yıl öncesinde başlamıştır. 81 ilde yapılan ön elemelerde en iyiler seçilmiş.
Çok yoğun hazırlık döneminden sonra 1 Mayıs'ta İstanbul 'da yapılacak yarışmada en iyi performansı göteren 10 ekip (JOP 10'a giren) ödül kazanacaktır. Ekiplerde toplam 30000 kişi vardır. Her ekip Taksim ve yakın
merkezlere tam techizatlı olarak yerleştirilmiştir. Hiç bir ayrıntı atlanmamıştır.
İç ekipler amiri bir gün öncesinde çal ekipler amiri ile birlikte gerekli talimatları Ankara'dan vermişlerdir.
İstanbul'da bulunan İlval ve İlemmüd memurları Ankara'dan verilen emirleri harfiyen hatta fazlasıyla yerine getireceklerini tüm duyanlara söylemişlerdir.
Gerçekten de amirlerinin emirleri harfiyen yerini getirilmiş, Taksim ve çevresindekiler olay karşısında duygusallıkla gözyaşlarına hakim olamamışlardır. Hatta dilimizi anlamasalar bile bazı turistlerin de göz yaşlarına hakim olamadıkları gözlenmiştir.
Her ilden gelen yarışmacılar geldiği il belli olsun diye, panzerin üzerine, ya da formasına isim yazmayı unutmamıştır. Yarışmada kullanma zorunluluğu olan gaz bombalarına bile temsil ettikleri il'in ismini yazmışlar.
Ne olur ne olmaz ödül başkasına verilebilirdi.
Yarışma sabahın 06.30 unda başladı. Yarışmacılar hırs ve öfke doluydu. Kolay mı bir yıllık çalışmalarını sergileyeceklerdi. JOP 10 girip il'ini gururla temsil ettiklerini göstereceklerdi.
Akşam olunca gün boyu yarşmaları televizyonları başında izleyen halkımızca göderilen SMS' lerle
JOP 10 seçilmiştir.
Hazır mısınız 2008 yılının JOP ON'nu gururla açıklıyorum.
-JOP 10 birincisi ekip: Sırtı kaşınan bu nedenle sevgilisi ile birlikte el ele taksimde gezme cesaretini gösteren turistleri güzlce JOP' la kaşıyan ekip.
-JOP 10 ikincisi ekip: Gazeteci kimliğine güvenerek gazetenin bulunduğu sokağa çıkan sonra kolu kaşındığı için gazetenin bahçesinde kolunu güzelce kaşıyan hatta hızını alamayıp kafasını da kaşıyan ekip.
-JOP 10 Üçüncüsü: Yüksek topuklu ayakkabı ile sokağa çıkma cesareti gösteren, yürümeyi beceremeyip kaldırıma düşen, kaldırımı işgal eden bayana yardımcı olmak amacıyla tüm ekipce tekme tokat kaşıyan. kadının geçici olarak aklını başına almasını sağlayan ekip.
-JOP 10 Dördüncüsü:06.30'da türkü söyleyip halay çekerek DİSK GENEL MERKEZİNDEN Sokağa çıkıp uyuyanları rahatsız edenleri panzerlerden kırmızı gül atarak susturan, sonrasında üşüyenleri jopla ısıtan, hatta binanın içine bile gül atma özverisinde bulunan ekip.
-JOP 10 Beşincisi:Genel Başkanlarının milletvekili olmasına güvenerek, boylarından büyük işlere karışmak isteyen ÖDP'li gençleri bir baba şefkatiyle okşayan, ağlayanları joplayan, zehirlenmemek için camları kırmalarına göz ekip.

Son beşe girmeyi başaran ekipleri siz okuyucuların tercihine bırakıyorum.


Bu listeyi okuyunca itirazlarınızı duyuyor gibiyim.
Hastane acil servisine bomba atan pardon parfüm sıkan ekip birinci olmalıydı diyorsunuz.
Acil sevise parfüm bombası atmak yarışma kapsamında değildir. O nedenle bu işi yapma becerisi gösteren ekip; tüm dünya indsanlık alemi tarafından yaşam boyu İNSAN OLAMAMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ ödülüne layık görülmüştür.

Yarşmaların sonuçlanmasından sonra ilk 10'a giren JOP'çuları tek tek kutlayan İLVAL ve İLEMMÜD. Ankara'dan verilen emirleri harfiyen yerine getiren ekiplere ödülünü vermiştir. Halk olarak bu büyük başarıdan gurur duyduk.
Ülkemizi tüm dünyaya duyurduk.
Performansa göre ücret sistemini uygulamada görme şansımız oldu. Memurlara örnek olsun.

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..