Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '17

 
Kategori
Spor
 

Joseph Attamah Yine Gol Attı... Maçtan Sonra Muslera, Tudor'a Ne Söylemiş Olabilir...?

Başakşehir ilginç bir takım... Henüz bir şampiyonluk çıkaramadılar ama kıyısında dönüp, dolaşıyorlar. İyi yolda ilerledikleri kesin. Mossoro, Elia,Visca ile kanatlardan ve ortadan hem seri hem de dirençli ataklar yapabiliyorlar. Adebayor hem hava toplarında hem de gücü ile yerden durdurulması zor bir forvet. İlginç bir stili var. Çok güçlü gibi ,çok teknik gibi durmasa da iki özelliği de çok yukarılar da..

 Ayrıca bu takım Kalesi ve defansı iyi anlaşan ve savunmadan iyi top çıkaran bir takım. Kısacası böyle bir takımı durdurmanın en iyi yolu oyun kurmalarını engellemek; Yani oynadığında Emre'yi oynamadığında Gökhan, Visca, Elia  gibi oyuncuları toptan uzak tutmak..

Maçın başlarında Galatasaraylı oyuncular Başakşehirli oyuncuların rahat oyun kurmasını engelleyemediler. Bu anlarda yapmış oldukları bir iki gereksiz faul aslında bundan kaynaklanıyordu. Oysa ki Galatasaray'ın defansif orta saha oyuncuları ve savunma oyuncuları bu anlamda gerçekten iyiler ; Denayer 'in formsuzluğunu saymazsak...

Visca gerçekten bugün dünyanın bütün liglerinde oynayabilecek bir adam. Adeta takımın altın anahtarı. Sorumluluk alması bile Başakşehir e vites atlatıyor.

Dünkü maçta da hem faulü aldırdı hem de öyle kavisli bir top attı ki ; kendilerini unutturan başakşehirli oyuncuların arasına bıraktı topu..Attamah Fenerbahçe ye atmış oldugu gol gibi Galarasaray'ı da unutmadı. Eski Adanademirspor lu futboluna gün geçtikçe kalite katan çok çalışkan bir oyuncu..

Galatasaray'ın çift forvet oynayacağı en son maçlardan biri idi belkide Başakşehir maçı..Tamam forvet hattı iyi anlaşıyor anlaşmasına da galatasaray ortasahasında risk te yarattı bu değişim...

Böyle olunca Galatasaray orta sahası iyi takip yapmasına rağmen göbekten dan çok rahat aşıldı. Başakşehirli oyuncular o bölge den hücuma derinlik katmayı başardılar. Devamında Adebayor 'un golü klasik başakşehir golü idi.

Sonraki dakikalarda Galatasaray Gomis ile müthiş bir gole imza attı. Latovlevici'nin o goldeki katkısını unutmayalım.Golden sonra yine Elia ile haraketlenen akınlarda Galatasaray defansı çok bariz savunma hataları yaptı. Ama bu hatalar adam değil yer paylaşımından kaynaklanan hatalardı.

Adebayor attığı golde Elia'nın sol kanattan asistinden sonra penaltı da aynı şekilde geldi. Galatasaray'ın hatasında ısrar etmesi demekti bu...

Kerim Frei'ın golünde ise 3  galatasaraylı oyuncu topu izledi. Frei 'ın böyle golleri çok olsa da  bu kadar adam geçip gole ulaştığı pozisyonlar az... Galatasaray ve Tudor bu maçı tekrar tekrar izlemeli...

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..