Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '20

 
Kategori
Dünya
 

JULES VERNE VE 2021

JULES VERNE VE 2021 YILI FREKANSI

“Hepimiz bir şekilde Jules Verne’in çocuklarıyız.”     

                                                                   RAY BRADBURY

                                                                                                                                                             

Evrenin döngüsü devam ederken, insanoğlu 2020 yılında yaşamın zor kıyılarına atıldı. Sistem, insanoğluna acizliğini derinden hissettirdiği bir süreci yaşattı. Frekans yasaları ile düşünüldüğünde 2020 yılı sistemsel olarak, bu yönde bir noktayı işaret ediyordu. ‘Yolunu bulmalısın’. Daha önce milliyet gazetesinde yayınlanan (TANRISAL SÖZ- LOGOS) yazımı okuyabilirsiniz - https://www.milliyet.com.tr/pembenar/aynur-yuce/logos-tanrisal-soz-6190778).

2020 yılı insanlarda psikolojik sıkıntılara, depresyona ve umutsuzluğa yol açtı. İnsanoğlunun algısında ciddi bir kırılma yarattı. 2021 yılına girerken frekans yasaları nasıl işlemektedir? Bunu analiz etmeye başladığımızda, geçmişten bir yazara çapamız takılıyor…Jules Verne…

Dünyanın merkezine yolculuk, Deniz altında 20000 Fersah, 80 Günde Devri Alem kitaplarıyla bilinen ve "Bilimkurgunun Babası" olarak kabul edilen Jules Verne, bilimkurgu yazın türünün önde gelen isimlerindendir. Zaman zaman Verne’ nin yazdığı bu romanlarda tasvir ettiği ve betimlediği denizaltılar, gökdelenler, asansörler, içten yanmalı motorlu arabalar, trenleri gibi yazarın hayal ettiği bazı teknolojiler daha sonra gerçekten üretildi. Günümüzde kullanılan internete benzeyen ağ ile iletişimi bile romanlarında anlatmıştı. 1828 yılında doğmuş olan Jules Verne oldukça etkileyici tahminlerini romanlarında işleyerek geleceğe ışık tuttu. Jules Verne’in etkisi bilimkurgunun, steampunk’ın ve gerçek dünya teknolojisinin ötesine geçiyor. Jules Verne, kaleme aldığı şiirlerden, seyahatlere ve maceralara kadar yazdığı romanlarla dünyaya ilham verdi. Steampunk’a göre hayal edilebilen herşey gerçekleştirilebilir. Kitaplarında da bu inancını, yarattığı gerçekleşebilecek bir gelecek set-up’ından anlaşılabilir.  Yakın gelecekte, robot insanların yaşamın bir parçası olacağını, uzaya çıkma-inmenin yerini başka gezegenlere gitmenin ve uzayda kolonileşmenin alacağı gözükmektedir. Sanal gerçeklik ve yapay zeka ile ilgili önemli gelişmeleri 2021’in yaşatacağı öngörülebilir. 2020 yılında biz tıpkı Jules Verne’nin romanlarından izliyoruz dünyayı. Gelecek ise hayallerimizin ötesinde…

2021 yılı ve sonrası tıpkı 1828 yılında doğmuş ve geleceği romanlarıyla tasvir etmiş olan Jules Verne’nin romanlarında anlatıldığı gibi bilimkurguya uygun ve fantastik olacağa benziyor.Ray Bradbury’un tanımladığı gibi Jules Verne’nin çocukları, 2021 yıl frekansını, Dünyayı, dijital ve teknolojik olarak hayallerin ötesinde bir yere taşıyacak. Şu anda 2020 günlerinde sizlere, gelecek anlatılsa hayal edemediğiniz dünyayı, 2021 yılı yeniden inşa edecek. Hava elementinin etkisine girecek olan dünya dönüşümü çok sert bir şekilde yaşayacak. Frekans ve titreşim olarak hava elementi, toplumsal düzeyde en geniş yaratımın olmasını sağlayacaktır. Üst akıl, bilgelik ve bilgi işleyişi de temsil eden hava elementi dönüşümü, dönüştürmeyi temsil etmektedir.

Özgür akımlar, özgürlük ile ilgili hareketler dünyayı etkisine alacaktır. Dünyanın birçok yerinde direnme ile ilgili hareketleri 2021 yılı sık sık yaşatacaktır. Yönetenleri hedef alan ve sosyal direnişe kadar gidecek olan ve sistemleri dönüştürecek olan hareketler yaşanacaktır. Toprak elementinin özellikleri olan sağlamlık, maddiyatçı, pratiklik, gayrimenkul ve maddi değerlere yatırım gibi alanlardan, metafizik, astral, frekans, dijital, akıl vb. kavramlara kayıldığı görülecek. Dijital bir dönemi bilimkurgu film izler gibi izlemeye hazırlanıyor dünya…Buluşlar ve yenilikler, mucitliğin ön planda olduğu bir düzene hazırlanıyor sistem. Yeniliklerden ve farklı yollardan yürümenin değer kazanacağını da söyleyebiliriz. 2021 yılını diğer yıllara gidecek olan bir köprünün inşa edildiği yıl olarak da düşünebiliriz. Sosyalleşmenin ve dünya üzerinde iletişimin artacağı bir düzeni de getirmektedir.

Dünyada mevcut olan gücün, hava elementini temsil eden doğuya doğru kayacağının da habercisi olduğunu görüyoruz 2021’in. Medya, iletişim, reklam çok önem kazanacaktır. Spekülasyonlarla sarsılacak gündemler olacaktır. Hava elementi yaşam enerjisini ve yaşam özlerini denetlemeden dışarıya atma eğilimindedir. Bu nedenle hava ile yayılan tüm alanlarda hızdan bahsetmek söz konusudur. Hava elementi yayılmak, yükselmek ve uzayda bir noktaya uzanmak ister. Bu noktada uzaydaki çalışmalarla ilgili önemli gelişmeler olacaktır. Ancak bu gelişmeleri 2020 yılından bizler, Jules Verne roman okuru gibi algılayabiliriz…

2021 yılının en önemli vurgusu, uluslararası ticarette hareketlenmeyi görmemiz olacaktır. Ancak bu daha çok dijitalde olacak bir hareketle sağlanacaktır. İnsanların daha iyi iş koşullarında çalışabilmesi için bazı tedbirler alınmak zorunda kalınacaktır. İnsanların yaşam ve özgürlük alanlarıyla ilgili bir sıçrama yaşamaları söz konusu olacaktır. Daha iyi şartlar ve hakları isteme konusunda dünyada bir eğilim görülecektir. Dinsel inanç alanlarında daha özgür söylemlerin olduğu ve dinsel kalıpların yıkıldığı daha özgür inanç sistemlerinin kabulü ile ilgili hareketler görülebilecektir. Farklı inanç sistemlerine karşı sert tutumlar gelişebilir. Bu bağlamda çatışmalar yaşanabilir. Yeni ilgi ve yatırım alanları oluş­maya başlayacak. İş hayatındaki hareketlilik "yeni­den risk" alınabilecek duruma getirecek dünyayı.

Hava elementi, evrende iklim koşullarında değişiklikleri, fırtına, hortum, yağmur vb. hava olaylarını da beraberinde getirecek. 2021’de iklim ve hava koşulları ile ilgili haberler fazlasıyla duyulacak.

2020 enerjisel olarak, dünyanın artık değişmesi gerektiğini sert bir şekilde ortaya koydu. 2021 ise bu dönüşümün gerçekleşeceği bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Hayal edemediğimiz kurgular ve tasarımlarla dünyanın dönüşeceği bir yıl olarak gözüküyor 2021…Direnen ve değişime uyumlanamayanların sistemden düşeceği bir enerjiden bahsetmek gerekiyor. Genç ve yeniye dair olan her şeyin sistemde olacağı, eski ve yozlaşmış olanların sistemden dışarıya atılacağı bir enerjiye tüm dünya esir olacak…2021 de çanlar yenilik ve dönüşüm için çalacak.  Eskiyi yıkacak olan, devrimci 2021 yılının, dünyayı şifalandırarak dönüştürmesini diliyoruz.

İnsanlığın yapması gereken Dünya’ya yürekten sevgi yollamaktır.  Dünyanın bir enerjisi olduğunu ve bizim desteğimizle canlanacağını unutmamız gerekiyor. Desteğimizi ve sevgimizi sunarken, dünyanın bize değil, bizim dünyaya ihtiyacımız olduğunu hatırlamalıyız. Şaman 2021 dünyaya ve insanlığa sahip çıkacaktır. Bizim de ona sahip çıkmamızı bekliyor sadece...

 

 
Toplam blog
: 11
: 438
Kayıt tarihi
: 24.10.19
 
 

AKADEMİSYEN-İLETİŞİMCİ- SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS TAŞIYICISI- İLETİŞİM PSİKOLOJİSİ-RETORİK-GÖR..