Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '12

 
Kategori
Sinema
 

Jurassic Park Serisi: 3 film 1 arada

Jurassic Park Serisi: 3 film 1 arada
 

Jurassic Park Serisi Filmleri


90 kuşağının en heyecanlı sinema deneyimlerinden birisi olan bu filmin bu kuşak üzerinde ayrı bir yeri vardır. 2000 kuşağının bir şekilde bu filmden hiç haberi olmayabilir veya bu filmi izlememiş olabilirler.

90 kuşağı için gereksiz ancak gelecek kuşaklar için miras niteliğinde nostaljik bir yorum serisi olacağını düşündüğümden önemli klasik serilerin yorumlarını da sayfama eklemek istedim ve bu işe Jurassic Park serisi ile başlamaya karar verdim. Şimdi 3 filme de kısaca bakalım.

Film  : Jurassic Park - 2003

Tür    : Bilim Kurgu

Puan :10 üzerinden 10

Kim ne derse desin tüm zamanların kült filmlerinden birisi haline gelen bu film için olumsuz bir şey yazmak bence mümkün değil. Öncelikle o güne kadar hem görsel efekt hem de düşünce olarak yapılmayanların yapıldığı bir filmdi ve efsane olmayı sonuna kadar hak ediyor.

Filmden önce bu yapıtın kitabını okuyan ender insanlardan birisi olarak söylemeliyim ki kitabından büyülendiğim kadar filmini de büyüleyici buldum. Bir dinozor DNA'sının yeniden dinozorları canlandırmak için yeterli olabileceği fikrinden türetilen Jurassic Park filmini izleyen hiç kimse "Burası mantıksız olmuş" demedi ve diyemedi. Çünkü bilim filime dönüşmüştü ve herkes etkilenmişti.

2000 ve sonrası doğumlular için izlenmesi gereken bir sinema efsanesi olarak Jurassic Park, her açıdan heyecan dolu ve izlenmesi gereken bir film diyor, izleyecek gençlere iyi eğlenceler diliyorum.

 

Film  : Jurassic Park 2- 1997

Tür    : Bilim Kurgu

Puan :10 üzerinden 10

Birinci film dünya çapında bir yankı uyandırınca herkes filmden tadı damağında olarak ayrılınca ikinci filmi şekmek farz olduğu için bu kez dinozorlarla dolu bir adanın varlığı üzerine yeni bir film kurgulandı.

Tüm dünya çapında dinozorlar konusuna karşı bir ilgi uyanması dolayısıyla insanlar yeni dinozor maceraları görmek istediler ve Spielberg de bu arzuyu fazlasıyla tatmin etti diyebilirim. En az birincisi kadar başarılı olan ikinci filmde de vahşi dinozorlardan kurtulmayı baraşan insanlara şahit oluyoruz.

Birinciyi izledikten sonra kaçınılmaz olarak izlemek zorunda hissedeceğiniz bu ikinci filmde yeni bir dünyaya yolculuk yapacak ve görsel efektlerin tadını sonuna kadar çıkaracaksınız.

 

Film  : Jurassic Park 3- 2001

Tür    : Bilim Kurgu

Puan :10 üzerinden 5

Görsel efekt dünyasının zenginleştiği ve insanların dinozorlara da onların maceralarına da alıştığı 2000 sonrası dünyasında "Acaba ilk iki filmden yediğimiz ekmeği bir filmden daha yiyebilir miyiz?" diyerek çekilen bu film ise tamamen ticari bir mantık üzerine kurulu olduğundan gerek senaryonun dandikliği, gerekse tek amacın dinozor efekti göstermekten ibaret oluşuyla tamamen uyduruk bir film olmuş.

Mantık hatalarının gırla gittiği filmde bir çok sinema klişesi de kullanılmış ve film adeta serinin ilk iki filminin şöhretini kirleten rezalet bir filme dönüşmüş. 2000 kuşağından izleyiciler için şunu söyleyebilirim: merak ettiğinizden izlemek isteyeceksiniz ancak büyük olasılıkla ya pişman olacaksınız ya da filmi kötü bir komedi filmine benzeteceksiniz.

Bu efsanenin bu şekilde sonlanması çok acı ama malesef gerçek. Önerim ilk iki filmi izleyip işin içinden sıyrılmanız yönünde olacak.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..