Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '17

 
Kategori
Sinema
 

Justice League: Adalet Birliği

Justice League: Adalet Birliği
 

Çizgi romanlardan en çok film çıkartan firma genelde Marvel oluyor. DC bu sefer kendi kalıplaşmış çizgi roman karakterlerinin dışında diğer karakterlerinin solo film çıkarmasına kadar baya bir yol ilerledi.  Wonder Women'ı Batman ve Super kadar olmasa DC piyasaya  baya sevdirdi. Fakat DC, Marvel'ın izinden gidiyor. Marvel'ın "Yenilmez" film serilerinde bildiğiniz gibi tüm süper kahramanlar dünyayı kurtarmak için bir araya geliyor. DC'de kendi süper kahramanlarını toplayıp "Adalet Birliği" altında film çıkardı. Bunlarında amacı “Yenilmez” takımı gibi dünyayı kurtarmak.

DC o eski ağır konuşmalı film mantığından çıkıp ilk defa "Adalet Birliği" filminde görsel olarak hiç bir masraftan kaçınmamış. Fazlasıyla gösterişli bir yapım harcamış.

Aksiyonu ve savaş sahneleri baya uzun tutmuş. "Adalet Birliği" filmi sayesinde DC, Aquaman, Cyborg ve Flash’ı ilk defa perde dahil etti.

“Avengers”ın dozu kaçan mizahlarının tam tersine DC daha az mizahlı hafif sert bakışıyla yeni bir yön oluşturuyor. Komedinin içine etmiyor.

Filmin genel olarak konusuna bakınca Superman öldükten sonra dünyayı ele geçirmeye çalışan Steppenwolf'a  karşı Batman tüm süper kahramanları bir araya getirmeye çalışıyor. Gösterişli sahneler var fakat işin temeline bakınca klasik olarak iyiler ve kötüler savaşı var.

"İyiler her zaman kötüleri yener" mantığı işlenmiş. İnsanların süper kahramanlara ihtiyacı var havası fazlasıyla verilmiş.

DC ilk defa seyirici baymadan lezzeti tadında bir film vizyona sokmayı başarmış. Marvel gibi DC’de yeni çaylak süper kahramanlarına solo filmler çıkartacak mı göreceğiz.

 
Toplam blog
: 32
: 194
Kayıt tarihi
: 06.12.15
 
 

Alper Saygın kültür ve sanat yazıları yazan bir blog yazarıdır.  Alper Saygın yerli ve yabancı al..