Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '13

 
Kategori
Magazin
 

Justin Bieber'a büyük öfke seli

Justin Bieber'a büyük öfke seli
 

Ünlü şarkıcı Justin Bieber, Yahudi soykırımının simgesi olan ve bir toplama kampında küçük yaşta ölen Anne Frank ile ilgili yorumuyla kızdırdı.

Believe dünya turnesi kapsamında Amsterdam'a gelen Justin Bieber, burada Anne Frank Evi'ni ziyaret etti.

19 yaşındaki şarkıcı, 1960 yılında kurulan müzeye geldi. Ziyaretinde müzeyi uzun uzun dolaşan Bieber, ziyaret defterine şu mesajı yazdı:

''Burada olmak gerçekten çok etkileyici. Anne harika bir kızdı. O bir Beileber (Justin Bieber hayranlarına verilen isim) olabilirdi''

 

 

                                           

 

 

Anne Frank Evi yetkilileri, resmi Facebook sayfalarında Bieber'ın yorumunu paylaştı.

Ancak yorumun paylaşılmasından sonra sayfaya mesaj yağmaya başladı. Her ne kadar Justin Bieber'ın Anne Frank'in yaşamına büyük ilgi gösterdiği ve yorumunun ''kötü bir amacı'' olmadığı belirtilse de bu öfkeli insanları durduramadı.

Özellikle sosyal medya üzerinde büyük bir tepki doğdu. Atılan tweetlerden ve Facebook üzerinde yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

-İnsanlık adına okuyunca ağladım

-Bunu yazmaya hakkı yoktu, çok acımasız

-Ne olabilirmiş? Bu çocuk o kadar kendisiyle ilgili ki ne yazdığının farkında değil. Anne Frank, önemli bir tarihi kişiliktir.

-Aslında müzeyi ziyaret etmesi anlamlı. Ama Anne Frank'in mesajlarını anlamamış belli ki...

-Beatles, İsa'dan büyük olduğunu açıklar. Justin Bieber, Anne Frank hayranım olabilirdi der. Kafa iyi olunca herşey iyi bir fikirmiş gibi geliyor galiba.

-İnsanlar için eğitim şart

-İşte Justin Bieber'ı sevmemem için bir neden daha...

 

 

 

 

                 

 

 

 

 

-Anne Frank kimdir?

Anneliese "Anne" Marie Frank (12 Haziran 1929 - 1945), Almanya'daki Yahudi Soykırımının simge isimlerindendi.

Babası Otto Frank bir banka görevlisiydi. 1929 Büyük Buhran'ı ile işleri kötüye gidince 1933 yılında iş ilişkilerini kullanarak Hollanda'ya gitmenin bir yolunu buldu. Adolf Hitler'in Hollanda'ya girmesiyle birlikte, buradaki Yahudilere Almanya'daki gibi kısıtlamalar getirildi. Ablası Margot ile birlikte sadece Yahudilerin okuduğu okulda eğitim almaya başladı.
Yahudilerin kendi işlerini kurmaları ve işletmeleri yasak olduğu için babası işlerinin başına yakın bir dostunu geçirdi. Temmuz 1942'de Anne'nin ablası Margot'a bir celp gelir ve SS merkezine çağırıldı, Yahudi olarak işaretlendiler. Anne Frank, 14 yaşındayken Otto Frank'ın Prinsengracht'taki ofis binasının arkasında bulunan gizli bölmede saklanmaya başladı. 13. yaş gününde kendisine hediye edilen bir günlüğe saklandıkları 2 yıl boyunca yaşanan olayları günü gününe yazdı. İki yıl sonra saklandıkları yer polis tarafından basıldı.
Frank ailesi ve diğer aile trenle Polonya'daki Auschwitz toplama kampına gönderildi. Bir süre sonra Anne Frank ve diğer ailenin üyeleri farklı toplama kamplarında öldü. Aynı yılın sonbaharında Anne Frank ve ablası Margot Bergen-Belsen kampına gönderildiler. Margot ve Anne tifodan öldü.
Auschwitz'de kalan baba Otto Frank, Kızıl Ordu'nun gelmesiyle kamptan kurtuldu. Baba Frank'ın elinde, eski sekreteri Miep'in kendisine ulaştırdığı Anne'nin günlüğü vardı ve bu günlüğü defalarca okudu. Sonra bir kopyasını profesör bir arkadaşına gönderdi. Yakın çevresinin teşvikiyle günlüğünü yayımlamaya karar verdi. İlk olarak 150 bin adet basılır. Bu baskıyı daha bir çok baskı takip etti. 60 dile çevrildi ve en çok satanlar listesine girdi.
 
Toplam blog
: 90
: 2229
Kayıt tarihi
: 05.02.13
 
 

Yaşamın her anına renkli gözlükle bakacak Seyirci Kedimiz... Kimi zaman oyunlarını binbir güçlükl..