Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '13

 
Kategori
Müzik
 

Justin Bieber ve Belieber olmak

Justin Bieber ve Belieber olmak
 

Justin Bieber


Justin Bieber'i tanımayanımız yoktur herhalde. Her ne kadar müziğini dinlemesem de her yerde fotoğraflarıyla karşılaşıyorum bu "bebe" nin. 1994 doğumlu olan bu çocuk sosyal medya aracılığı ile kendini dünyaya duyurmayı başarmış ve sıkça kendinden söz ettirir olmuştu. Öyle PSY gibi orta yaş üzerini de beklemesine gerek yoktu kendini tanıtabilmek adına. Sonra ne oldu patladı gitti. Tüm dünyada özellikle 12 - 17 yaş arası kızların gözdesi oluverdi bir anda. Adına kurulan fan sayfaları, sosyal paylaşım siteleri ve bir de " Belieber " durumu ortaya çıktı. Peki nedir bu " Belieber " , ne demektir?

Öyle bir şeymiş ki "Belieber olmak " Justin' i bir gün görmeseler sinir krizlerine giriyorlarmış, her an onun şarkılarını mırıldanıyorlarmış, kızlar kendi aralarında ondan başka kimseden söz etmiyorlarmış. Giyim - kuşamı, sözleri, tavırları, davranışları hep sohbet konusu oluyormuş. Anlayacağınız fanatiklikte son nokta ve hatta onun uğruna hiç tereddüt etmeden ölebilmekmiş " Belieber olma " durumu.

Şu gidişata bakar mısınız? Bundan 80 - 90 yıl önce vatanı uğruna canlarını veren bir ecdadın torunları kimler ve neler için canlarını verme noktasına gelmişler. Ne gerek var topla tüfekle bir memleketi ele geçirmeye çalışmaya. Bir " Gangnam Style " , bir " Justin Bieber " yetebiliyor o ülkenin kültürel değerlerini yerle bir ederek o ülkeyi bozguna uğratmaya.

Neden kendi değerlerimiz ayaklar altına alınırken türlü türlü yabancı değer yargıları el üstünde tutuluyor ülkemde anlamak güç. 

Eğer çocuğunuz sık sık Justin Bieber dinliyorsa, odasına posterlerini asıyorsa, defter, kitaplarına çıkartmalarını yapıştırıyorsa, arkadaşları ile bir araya gelince hep ondan söz ediyorsa çocuğunuz bir " Belieber " olabilir ve  çocuğunuzun kısa süre sonra psikolojik desteğe ihtiyacı olabilir. Siz siz olun onun hayatını siz doldurmaya çalışın. Yapmacık kahramanlara yer vermeyin hayatlarında, sonra iş işten geçer gider.

Sevgiyle...

 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..