Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Juventus : 2 – Galatasaray :2 Mancini ile yeni hedeflere…

Juventus : 2 – Galatasaray :2 Mancini ile yeni hedeflere…
 

icube..milliyet.com.tr


 Şampiyonlar Ligi karşılaşması için Torino’ya giden Galatasaray’ın yeni Teknik Direktörü Mancini ilk maçından önce, “Juventus’tan korksaydım maçı evde izlerdim…” dedi ve bu maç esnasında da Juventus’u çok iyi tanıdığını gösterdi.

(6-1)’lik Real Madrit yenilgisinden sonra herkes Galatasaray’ın darma dağınık olduğunu ve önüne gelene yenileceğini zannetti ama yeni durum belki de bazen  “değişiklik”in  yararlı olabileceğini gösterdi.

Yeni takımıyla sadece bir antrenman sonunda maça çıkan 46 yaşındaki Teknik direktör Mancini’nin en büyük avantajı, ilk maçında kendi vatanında bulunması, Juventus’u çok iyi tanıması ve ona göre nasıl bir takımla çıkacağını iyi bilmesiydi.

Takımlar:

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci (Dk. 68 Llorente), Chiellini,  Lichtsteiner (Dk. 46 Isla), Pogba, Pirlo, Asamoah, Vidal, Tevez, Vucinic (Dk. 26  Quagliarella).

Teknik Direktor:  Antonio Conte.

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya (Dk. 25 Gökhan Zan), Chedjou,  Riera (Dk. 60 Amrabat), Melo, Selçuk İnan, Hakan Balta, Sneijder (Dk. 73 Umut  Bulut), Bruma, Drogba

Teknik Direktor:  Roberto Mancini .

Goller :

38.dk. Galatasaray Drogba ile öne geçmeyi başardı (Juventus :0 - Galatasaray :1 )
(Birinci yarı bu  sonuçla bitti)
78. dk. Amnabat’ın rakibini düşürmesi sonucu hakem penaltıya hükmetti. Golü Vidal attı (Juventus :1 - Galatasaray :1 )

87. dk . Juventus’lu  Quagliarella'nın kafayla Juventus’u  2-1 öne geçirdi. (Juventus :2 - Galatasaray :1 )
88. dk. Bir dakika sonra Drogba’nın pasıyla Umut Bulut Galatasaray’ın beraberlik golünü attı. (Juventus :2 - Galatasaray :2 )

Değerlendirme.

41 bin seyirci alabilen Torino’nun Juventus Stadı’nın tribünlerinin  tümü dolarken, 2 bin kadar  Galatasaray’lı taraftar kendilerine ayrılan bölümdeki yerlerini almıştı.

Mancini de tek forvetle, Drogba’yı santrafor mevkiine oturtarak sahaya çıkartı. Drogba ‘da kendisine gösterilen güveni, bir gol atıp. Bir gole de asist yaparak gösterdi.

Çaykur Rizespor maçının başında takımda yer alan Burak Yılmaz, Dany, Sabri Sarıoğlu ve Engin Baytar, Juventus maçında yer bulamadı. Bunların yerine  Chedjou, Eboue, Riera ve Melo ilk onbirle sahaya çıktı.

Galatasaray takımı ideal bir dizilişle maça çıktı. Ama belki de Umut Bulut’a maçın ilk onbirinde yer verilmeliydi. Attığı golle bu takımda her zaman yeri olacağını gösterdi.

Amrabat ne yazık ki, savunmada yerini yadırgadı. Sürekli hatalar yaptı. Bunlardan biri de penaltıya neden oldu.

Ama aslında Amrabat’ın sebep olduğu penaltı tartışmalıydı. Mancini’ye göre bu pozisyon bir “penaltı” değildi.

Böylece, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu maçında Juventus kendi sahasında Galatasaray ile  (2-2) berabere kaldı.

Bu sonuç belki de (6-1)’lik  bir yenilgiden sonra bir başarı sayılabilir. Herhalde Sayın Ünal Aysal derin bir “Ohhh…) çekmiştir. Ya bu maç da (5-1) bitseydi.  O zaman Başkan da bitmişti.

Şimdilik bakalım, Galatasaray beraberliklerle sadece günü kurtarıyor. Ama bu takıma bundan daha fazlası lazım.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..