Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '07

 
Kategori
Sinema
 

Kabadayı

Kabadayı
 

Kabadayı, naif bir şiddetin filmi.

Kabadayı, uzun bir aradan sonra yine Şener Şen ve Yavuz Turgul’un birlikte gerçekleştirdiği , kabadayılığın felsefesini daha doğrusu raconunu anlatan bir film .

Ve bana Tarantino’nun sinemasını anımsattı.

Kenan İmirzalioğlu’nun canlandırdığı psikopat kabadayı daha yerinde bir tanımla şimdiki adı ile mafia tiplemesi Devran’ da , ürkmekten, korkmaktan, gerilmekten çok psikopatlığının kökenlerinde acınası bir karaktere şaşırıp üzülüyor hatta kendinizi onun yerine koyarak anlamaya çalışıyorsunuz.

Ve bunu açıkça vurgulamadan sezdirerek gerçekleştiriyor film.

Ezilmişliğinin, yaşadığı travmaların, sevgisizliğinin çaresini şiddette bulan bir tipleme Devran.

Alı Osman ise 80 öncesinin daha çok Robin Hood’u hatırlatan bir kabadayı tiplemesi. Yani arkasında milletvekilleri , polis olmayan , uyuşturucu, silah , kadın satmayan gerçek bir kabadayı.

Arkasında çok ceset bırakmış, çok kan dökmüş, ama tümünün bedelini ödemiş, silahlara tövbe etmiş bir kabadayı Ali Osman.

Alemi terk ettikten sonra malını mülkünü fakir fukaraya dağıtmış , futbola olan sevgisi nedeniyle halı saha işinde karar kılmış , eski futbolcu Cemil ( Süleyman Turan) ile yıllardır bu işi yürütmekte.

Eski kabadayı ve hapishane arkadaşları Haco, Beyto, Turhan, Hasan, Talat, ve Battal ile halı sahada maç yapmak ve akşamları meyhanede geçmiş günleri yadetmek en büyük eğlencesi.

Haftada bir gerçekleştirdikleri toplantılar, önce " kurşunla ölen arkadaşları için kaldırılan kadehler ve eceli ile rahat yatağında ölebilmek “ duaları ile açılmaktadır. Ali Osman’ nın hayatında evini ve kendisini çekip çeviren Atiye Hanım dışında kimsesi yoktur.
Ali Osman yıllardır izini kaybettiği , hayatının aşkı Afet’i ölüm döşeğinde bulur. Hayatının aşkına kavuştuğu sandığı anda onu yine kaybedeceğini anlayan Ali Osman Afet’ ten bir oğlu olduğu haberiyle sarsılır.

Murat hem annesine hem de yıllar sonra aniden karşısına çıkan babasına tepkilidir. Sevgilisi Karaca ise İstanbul’un karanlık yüzünde maşa olarak kullanılan psikopat ruhlu mafya üyesi Devran’ın eski sevgilisi ve halen vazgeçemediği kadındır. Devran ne pahasına olursa olsun kızı geri istemektedir.
Polis, mafya, Devran, Murat, Karaca ve Ali Osman arasında hiç beklenmeyen olaylar gelişirken aralarındaki çatışma kaçınılmaz olmuş ve tehlikeli bir boyut almaya başlamıştır.

Gerisini filmden izleyin.

Bu kez Şener Şen’in oyunculuğunu beğenmeyenler , Yavuz Turgul’un senaryosunu yetersiz bulanlar, Ömer Vargı’ nın yönetmenliğine dudak bükenler ne söylerse söylesin , benim gibi şiddet filmlerinden köşe bucak kaçan izleyici dahi eşcinsel kabadayı SÜRMELİ karakterinde Rasim Öztekin ’ in , Tarantino filmlerindeki karakterleri anımsatan psikopat mafia tiplemesi DEVRAN rolünde Kenan İmirzalioğlu ‘nun ve ömrüm oldukça hiçbir filmini asla kaçırmayacağım Robin Hoodvari Kabadayı ALİ OSMAN karakterinde Şener Şen ' in oyununa ve onun ayrılmaz ekip arkadaşı Yavuz Turgul ‘un bu naif kabadayı öyküsüne asla ilgisiz kalamıyacaklar, tersine şapka çıkaracaklardır !


 
Toplam blog
: 171
: 2319
Kayıt tarihi
: 15.02.07
 
 

Düşünen, üreten, kendine, insana, çağına sorumlu, tavırlı, taraflı , çağdaş ve yüzü aydınlığa dön..