Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '09

 
Kategori
Mizah
 

Kabadayılar

Kabadayılar
 

Kabadayılık moda. TV dizilerinde bir ara, ağa ve aşirert hikayeleri modası vardı. Daha sonra aşk dizileri geldi. Sonra aile dramları. Şimdi de Kabadayılık modası var. Bir kanalda Adanalı, bir kanalda İpsiz Recep. Bunu başkaları takip edecek görünüyor. Tophaneli, Karagümrüklü diye, İstanbulun semtleri yarışacaklar. Adanalı dizisindeki, Adanalı tiplemesini canlandıran aktör, Adana kebabından mı neden, yürüyen göbek gibi. Kabadayı tipi böylemi oluyormuş. Yürüyen göbek. Tombul yanak. Batman bıyık. Adanalılar bu tipi nasıl kabullendiler, şaştım.
İpsiz recep, Kadir inanır. Vah vah. Adamın elinden tabanca hiç düşmeyecekmiş gibi görünüyor. Çocukluğumuzda izlediğimiz korsan filmleride, tek gözlü bir kaptan vardı. Sol eli yok. Yerine çelik kanca monte edilmiş. Bizimkilerde tabancayı Kadir İnanır' ın sağ eline yapıştırsalar iyi olacak.
Bence günümüze en uygun düşecek dizi, ünlü üç kağıtçı Fil Hamdi nin hayatı olurdu. Adam Galata kulesini bile satmıştı.
Bazı dizilerde var ki, bitmek bilmez. Devreye hep yeni tipler sokulur. Hiç hesapta olmayan üvey evlatlar. Eski sevgililer. Üvey babalar. Kötü kalpli anneler. Tam bitti artık derken, bölümün son karesinde uzaylı biri görünür. Bu dizilerin bir önceki bölümüne ait özetleri var ki, evlere şenlik. Önceki bölüm baştan sona yeniden gösterilir. Bu özet bölüm, yeni bölümden bile uzundur.
Birde komedi dizileri var. Bunları izlerken tebessüm edebiliyorsanız ne mutlu . Oldukça abartılı tipler. Suyu fazla kaçmış espriler. İlkokul Müsameresi gibi. Yapımcıların artık kendilerine çekidüzen vermelerinin zamanı gelmiş görünüyor.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..