Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '12

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
Okunma Sayısı
7906
 

KABAĞIN YARARLARI VE YOĞURTLU KABAK SALATASI

KABAĞIN YARARLARI VE YOĞURTLU KABAK SALATASI
 

kabak salatası(alıntı)


Kabak: Sarı renkte çiçekler açan sürüngen bir bitki olan kabak oldukça besleyicidir. Özellikle B1 ve C vitaminleri ile potasyum ve fosfor, kalsiyum açısından zengindir. Ayrıca, bitkisel protein, nişasta ve çinko içerir. Kabak lif açısından da zengin bir besindir.

Kabağın yararları: İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Mide ve bağırsakları yumuşatır. Böbrek ve mesane iltihaplarını giderir. Basur ve prostat şikâyetlerini azaltır. Yüksek tansiyonu ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Kan yapar. Cinsel gücü ve doğurganlığı arttırır. Zihin açar. Kabak tohumu kurutularak kabak çekirdeği adıyla kuruyemiş olarak kullanılır. Kabak, sirke ile birlikte sürülürse uyuz kaşıntılarına iyi gelir. Kabak Çekirdeği, bağırsak kurtlarını felç edici özelliği ile bu parazitleri düşürmeye yardımcı olur. Kabağın çeşitli şekilde yemekleri yapılır, örneğin: Kabak dolması, karnıyarık, musakka, kızartma vs. gibi. Genelde akşam yemeğinde yemek yemiyorum, ya hafif bir kahvaltı bol yeşillikli veya kabaklı yoğurt salatasını  tercih ediyorum.

YAPILIŞI

Bir kâseye yiyeceğiniz kadar süzme yoğurt konulur. İçine yıkanıp soyulmuş 1 kabak küçük, küçük doğranır veya rendelenir. 1 er demet yıkanıp saplarından ayıklanmış roka, maydanoz, dereotu ince, ince doğranır. 2 diş soyulup ezilmiş sarımsak (midesi rahatız olanlar koymayabilir. İsteye bağlı tuz ve nane, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz konularak hepsi birlikte karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üstüne 2 kaşık zeytinyağı ve kırmızıbiber kızdırılarak dökülür. Servise sunulur. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Büyük oğlumun barsak tembelliğine iyi geldiği için bizim evde kabak çok tüketiliyor. Taze nane ile pirinç ilaveli musakka, yanında yoğurt eşliğinde sevdiğimiz yemeklerimizden. Faydalı bilgiler içeriyor yazdığınız blog. Ellerinize sağlık, selam ve sevgilerle esen kalın sevgili Nahide hanım.

İpek Çevik 
 02.10.2012 15:11
Cevap :
TEŞEKKÜR EDREİM CANIM , SİZLERE BİR NEBZE YARARLI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA.SEVGİLER SELAMLAR.NAHİDE ÇELEBİ  02.10.2012 23:13
 

Nahide Hanım, kabakla ilgili verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben en çok kızartmasını severim, sarımsaklı yoğprutla yenmesine doyum olmaz! :)))Salatasını da ilk kez sizden duydum, eşime yaptırayım da bir tadına bakayım! elinize sağlık. Selam ve saygılarımla. (önerilerime ekledim, tavsiye ettim).

Dr Atanur Yıldız 
 01.10.2012 13:55
Cevap :
SAYIN DOKTORUMUZ TEŞEKKÜR EDERİM DEĞERLİ YORUMUNUZA .HANIMEFENDİ BİR DENESİNLER.SELAMLAR VE SAYGILAR.NAHİDE ÇELEBİ  02.10.2012 7:44
 

Teşekkürler arkadaşım Sağlıklı ve güzel tarifler. Kalemine dağarcığına bereket Sevgi ve selamlar gönderdim

SAHAFÇA 
 30.09.2012 22:57
Cevap :
Ben teşekkür ediyorum değerli yorumunuz için.Sağlıklı mutlu yaşam dileklerimle. NAHİDE ÇELEBİ   01.10.2012 15:11
 

Ohhh misler gibi yine.Elinize,gözünüze sağlık Nahide Hanımcım.

Şennur Köseli 
 30.09.2012 22:50
Cevap :
Teşeküçok teşekkür ederim canım yaralı beenim için.Sevgiler.NAHİDE ÇLEBİ   01.10.2012 15:13
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1838
Toplam yorum
: 11208
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 1027
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster