Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '13

 
Kategori
Dünya
 

Kabak, Kim Yong'un başına mı patlayacak?

Kabak, Kim Yong'un başına mı patlayacak?
 

Son Hitler falan derken, gene bir düşman yaratıldı gibi...


Amerika Birleşik Devletleri'nin, artık çocukların bile bildiği bir taktiğidir. İç işlerine müdahale etmek istediği bir ülke, alaşağı etmek istediği bir lider, girip de doğal kaynaklarını kendi üzerine devralacağı bir bölge buldu mu, PR'a başlar.

Dünyadaki bütün televizyon kanalları, gazeteler, radyolar, hatta ve hatta filmler, bir anda o ülke ve lideri hakkında olmadık senaryoları, sanki gerçekmiş gibi tek bir ağızdan anlatmaya başlarlar.

Saddam artık Amerika için gereksiz hale geldiğinde adamı ne hale koydular unuttunuz mu? Ya o demokrasinin gelip, bahar çiçeklerinin açacağı Irak? Şimdi üçe bile bölünmeye razılar ama o dahi kurtarmıyor. Din, dil, ırk, mezhep artık ne kadar bölen varsa alta yazın, bölün güzelim Irak'ı buna, sonuç ne çıkacak?

Ya Kaddafi? Su, elektrik, barınma, sağlık, ulaşım, eğitim, akla gelen gelmeyen herşey ücretsizdi vatandaşları için. Ne yaptı etti Amerika adamı zır deli gibi göstertip, yol ortasında taşa tutturdu. 

Bize işine gelince idamı kaldırtan adamlar, taş ve sopalarla sorgusuz sualsiz, yargılamadan bir ülke liderinin katliamını teşvik ettiler.

Bir süredir, Amerika'nın Kuzey Kore'yi kafaya taktığını anlamamak için, medyayla ilişki düzeyinin evlilik programları ve Survivor ile sınırlı olması lazım. Nükleer enerji diye başlayan tartışma, ''Bu Kim Yong Un için yapılan haberlerde ''İkinci bir Hitler, ne yapacağı belli olmaz''  başlıkları ile sürüyor. 

İnternette Kuzey Kore liderini aşağılayan ne kadar görsel varsa, hızla ekrandan ekrana dolaşıyor. 

11 Eylül saldırıları nasıl Amerika'nın bir yerlere girme bahanesi oldu ve sonradan tüm olan biteni kendilerinin tezgahladığı anlaşıldı ise, bugünlerde yine Amerika'da patlayan bombalar, sanki bir şeylerin habercisiymişler gibi geliyor.

Ne dersiniz Amerika, altyapıda level atladı ve şimdi bütün bu patlayan bombaların suçlusu olarak bir kaç Kuzey Koreli genç tutuklanacak olabilir mi?

Son aşamada da, ''Kuzey Kore, tüm dünya için bir tehdittir ve elindeki nükleer bomba imha edilmelidir'' falan derken, hoooop bir yandan Çin diğer yandan Amerika, sonrada ortada bir bakmışsın Kuzey Kore'den eser kalmamış.

Yanılmayı umuyorum ama ya tarih gerçekten de tekerrürden ibaret ise?...

 

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..