Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kabak çekirdekli ekmek

Kabak çekirdekli ekmek
 

kabak çekirdekli ekmek


Kabak Çekirdekli Ekmek 
Malzemeleri:- 500 gram Yulaf Unu Karışımı
- 1 paket aktif kuru maya
- 1,5 su bardağı su ( soğuk havalarda ılık su tercih edilmeli )
- 100 gram tuzsuz ve kabuksuz kabak çekirdeği
- 20 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Sulandırılmış yoğurt ile çırpılmış zeytinyağı,
- Yulaf ezmesi
 
Yapılışı:Un, su ve mayayı biraz karıştırıp 10 dk dinlendirin. Kabak çekirdeği ve tereyağını ekleyip tekrar yoğurun ve üzerini kapatarak, bir saat mayalandırın.
 
Hamuru tezgâha alarak yuvarlayın ve dörde kesin.
 
Her bir parçayı üçe bölüp tezgâhta yuvarlayarak küçük ekmekler yapın. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Bir saat üzeri kapalı mayalandırın.
 
Üzerine yoğurt ile çırpılmış zeytinyağı sürüp, yulaf ezmesi ve kabak çekirdeği serpiştirin.
 
önceden ısıtılmış fırında 5 dk pişirip, fırın ısısını 200 dereceye düşürün ve kontrollü olarak üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk pişirin. Fırından çıkarıp tel bir ızgara üzerine alın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun
 
 
Toplam blog
: 2
: 478
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

Bir ev hanımı, Tutkusu yemek yapmak, Aşçılık okulu mezunu.  ..