Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2040
 

Kabak felisi

Kabak felisi
 

Kabak dediğim, balkabağı. Balkabağı denince de en meşhuru Of kabağı. Bir de şansınıza iyi çıkarsa, ağızda kum gibi dağılan. Kum değil lokum, lokum. Aha da bu Karadeniz lokumu.

İşin en zor tarafı iyi bir kabak bulmak. Şöyle iricesinden bir çengelli iğne kabağa batırılır. "İğne ilerliyorsa kabakta iş yok ama zorlamanıza rağmen iğne kabağa girmekte inad ediyorsa işte o kabağı kesin" der kabaktan anlayanlar. Ben onların yalancısıyım, denemedim hiç.

İşte böylesi iğne girmeyen kabağı parçalayıp, temizlemek de kol, kuvvet ister. Kabağı göz kararınıza göre iri parçalara bölün. İçini temizleyin ve kabuklarını soyun. Yıkayın. Fırın tepsisine dizin. 200 derecede pişirin. Servis tabağına alın. Sıcak sıcak kabak felinizi yiyin, yiyin ki ağzınızda lokum gibi erisin. Kabağın tadıyla yetinmeyip daha şekerli sevenler, pişmeden önce kabakların üzerine toz şeker serpebilir.

Afiyet olsun.

Hadi buna da yorum yazmayın (!)

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Kuzinede pişireceksin ve şeker koymayacaksın üzerine. Bir de kabuğunu soymayacaksın ve elinde kaşık öyle yiyeceksin. Yazıyı mahvettim ama! Ben böyle severum oni!

Ahmet Balcı 
 13.11.2007 22:47
Cevap :
Biz de biliriz öyle yemesini ama kuzine nerdeee,olmayınca fırına kalıyoruz.Marifet ne yapanda ne pişirende ,marifet iyi kabakta.İyi kabağı buldunuz mu bir de fırında deneyin.Yazıyı mahfetmediniz renk kattınız bence.:)  14.11.2007 17:18
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 78
Toplam yorum
: 170
Toplam mesaj
: 48
Ort. okunma sayısı
: 2316
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster