Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kabak mücveri

Kabak mücveri
 

MALZEMELER:

2 Adet Sakız Kabağı

Yarım Demet Taze Soğan

Yarım Demet Dereotu

Yarım Demet Maydanoz

Yarım Demet Taze Nane yada 1 tatlı kaşığı kuru nane

2 Yumurta

3 Çorba Kaşığı Un

Tuz, karabiber,

Kızartmak İçin: 2 Su Bardağı sıvıyağ


HAZIRLANIŞI:

Kabakları yıkayın, Kabuklarını soyun.Rendenin ince tarafıyla derin bir kaba rendeleyin.Elinizle hafifçe kabakları sıkarak suyunu alın.Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın. Dereotunu, maydanozu, naneyi ayıklayıp ince kıyın. Rendelenmiş kabağa, tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştırın. Tavada sıvıyağı kızdırın. Mücver karışımını çorba kaşığı ile alıp kızgın yağa atın ve kaşık yardımıyla yayın. Her iki tarafını kızartın. Kızarttığınız mücverleri bir kağıt peçete üstüne alın. Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyin. Ya da bu tarife kabartma tozu ve iki kaşık daha un koyarak yağlanmış tepsiye döküp, üstünede rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180 dereceye ayarlanmış fırında, üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.


 
Toplam blog
: 56
: 2815
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..