MALZEMELER:
2 Adet Sakız Kabağı
Yarım Demet Taze Soğan
Yarım Demet Dereotu
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Taze Nane yada 1 tatlı kaşığı kuru nane
2 Yumurta
3 Çorba Kaşığı Un
Tuz, karabiber,
Kızartmak İçin: 2 Su Bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Kabakları yıkayın, Kabuklarını soyun.Rendenin ince tarafıyla derin bir kaba rendeleyin.Elinizle hafifçe kabakları sıkarak suyunu alın.Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın. Dereotunu, maydanozu, naneyi ayıklayıp ince kıyın. Rendelenmiş kabağa, tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştırın. Tavada sıvıyağı kızdırın. Mücver karışımını çorba kaşığı ile alıp kızgın yağa atın ve kaşık yardımıyla yayın. Her iki tarafını kızartın. Kızarttığınız mücverleri bir kağıt peçete üstüne alın. Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyin. Ya da bu tarife kabartma tozu ve iki kaşık daha un koyarak yağlanmış tepsiye döküp, üstünede rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180 dereceye ayarlanmış fırında, üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.