Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kabak tatlısı(Kestane kabağı)

Kabak tatlısı(Kestane kabağı)
 

Güzel bir kestane kabağı bulursanız hiç kaçırmayın tadına doyum olmuyor. Kabak tatlısı zaten çok hafif bir tatlı türü ama siz yine de şekeri az koyup kabakların tadını kaçırmayın. Aslında kabaklara şeker ne kadar çok konulursa tatlı o kadar lezzetli oluyor ama ben yine de ortada bir yerde 2,5 su bardağında tuttum. Biraz tercih meselesi tatlıya şeker koyma oranı.

Malzemeler:

1 kilo kestane kabağı

2,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ceviz

Yapılışı:

Kabaklar yıkandıktan sonra üzerine toz şekeri dökün ve kabağın sulanması için 2-3 saat bekleyin.

Kabaklara hiç su koymadan kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra su kalırsa ocağın altını açıp suyunu çektirin.

Kabaklar soğuyunca bir servis tabağına alın ve çekilmiş cevizleri üzerine serpin veya bütün olarak koyun.

Arzu ederseniz kabak tatlısının yanına kaymak koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..