- Kategori
- Türk Mutfağı
Kabak tatlısı tarifi
kabak tatlısı
Kullanılacak malzemeler:
6 adet orta boy bal kabağı dilimi,
3 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı ceviz içi,
1 su bardağı soğuk su,
3-4 yemek kaşığı kaymak.
Pişirme süresi: orta ateşte 30 dakika
KABAK TATLISININ YAPILIŞI:
Kabak dilimlerini soyun.Her dilimi yaklaşık 3-4 parçaya ayırın.Bal kabaklarını tencerenizin dibine düzgün bir şekilde yerleştirin.
Üzerine 3 su bardağı şekeri serpiştirin.Şekerler iyice her kabağa yayın.Kabakların cinsine göre su yeterli olmazsa 1 bardak su daha ekleyin.Orta ateşte kabakları pişirmeye başlayın.
Yaklaşık 30 dakika piştikten ve suyu tamamen çekildikten sonra ocağı kapatın.Pişen tatlınızı servis tabaklarına alarak irice dövülmüş cevizle süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
kaynak: tatlı tarifleri
http://www.pratikpastatarifleri.org/kabak-tatlisi-tarifi.html