Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı tarifi
 

kabak tatlısı


Kullanılacak malzemeler:

6 adet orta boy bal kabağı dilimi,

3 su bardağı toz şeker,

1 su bardağı ceviz içi,

1 su bardağı soğuk su,

3-4 yemek kaşığı kaymak.

Pişirme süresi: orta ateşte 30 dakika

KABAK TATLISININ YAPILIŞI:

Kabak dilimlerini soyun.Her dilimi yaklaşık 3-4 parçaya ayırın.Bal kabaklarını tencerenizin dibine düzgün bir şekilde yerleştirin.

Üzerine 3 su bardağı şekeri serpiştirin.Şekerler iyice her kabağa yayın.Kabakların cinsine göre su yeterli olmazsa 1 bardak su daha ekleyin.Orta ateşte kabakları pişirmeye başlayın.

Yaklaşık 30 dakika piştikten ve suyu tamamen çekildikten sonra ocağı kapatın.Pişen tatlınızı servis tabaklarına alarak irice dövülmüş cevizle süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

 

kaynak: tatlı tarifleri

http://www.pratikpastatarifleri.org/kabak-tatlisi-tarifi.html

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..