Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı
 

fedakar sincap


Merhaba,

Bal kabağı dendi mi aklıma hemen  Amerika'da kutlanan  Cadılar Bayramı geliyor. Çünkü sembolü bu sevimli sebze. Halloween  zamanı yer gök bal kabaklı tartlar, kekler, pastalar, sembollerle doluyor. Dış kısımları muntazam oyulmuş kabakların içinde yanan mumlar en romantik haliyle sizlere gülümsüyor. Minik çocukların şık ve ilginç  giysilerini giyip ellerinde dekoratif kabak sepetlerle ev ev dolaşıp şeker toplaması da ayrı bir şirinlik. Bal kabağı sevenlere görsel olarak en muhteşem  etkinlik  diyebilirim.

Gelelim bizim tarifimize ; gerek bizde, gerek yabancı mutfaklarda kabak  tuzlu yemeklerde de çok kullanılıyor. Etli yemeklerde, humusta, çorbalarda sıkça kullanılıyor. Biz şimdi en yaygın kullanım şekli olan tatlısını yapalım.

Malzemeler: Bal kabağı, şeker, ceviz.

Tarif: Kabak tatlısının yapımı zor değildir. Önemli olan iyi kabağı bulmaktır. Bu yüzden ben genellikle semt pazarlarını tercih ederim. Ayrımcılık olacak ama Adapazarı Kabağı ilk tercihimdir.:) Kestane kabağı olanı, yani rengi canlı,  pırıl pırıl, albenisi olan bir turuncu, dış kabuğu sert, açık gri ve dış yüzeyi dilimli olacak.Bal kabağına nazaran kestane kabağı daha dayanıklıdır, uzun süre saklanabilir.

Yapılışı : Geceden kabaklar dilimlenip üzerlerini örtecek kadar şeker konup bekletilir. (Ama aynı gün yapmak isterseniz de hiç bekletmeden malzemelerini koyup  pişirebilirsiniz.)Sabah 1 fincan su ilave edilip önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir. Köpüğü taşmaması için kapağı açılır. Pekmezle, cevizle, kaymakla, dondurma ile  servis edilir.

Afiyet olsun.