https://cigdemcetatlar.blogspot.com.tr/2017/01/kabak-tatls_30.html
Kabak öyle güzel bir nimet ki hem tatlısını hem de çorbasını yapabiliyorsunuz. Elbette ki tatlısı herkesin bildiği bir şey çorbasını ise bilmeyen muhakkak vardır. İleride sizlerle paylaşabilirim denemek isterseniz. Üzerine bol tahin ve cevizle öyle lezzetli oluyor ki her gün olsa yerim diyebileceğim tatlılardan kendisi. https://cigdemcetatlar.blogspot.com.tr/2017/01/kabak-tatls_30.html
Malzemeler:
-1 kilo balkabağı
-4 bardak toz şeker
-1 bardak dövülmüş ceviz
-Tahin
Yapılışı:
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.