Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
İnançlar
 

Kabala

Kabala
 

Maneviyat


"Kabala, Yaratan'ın bu dünyada yaşayanlara kendisini açması için bir taleptir. Kabala, öldükten sonra bize ne olacağı konusuyla ilgili bir şey yazmaz, daha ziyade bizlere bu dünyada yaşarken neler olması gerektiğinden bahseder. Kabala, sadece kişinin bu dünyadaki ihtiyaçlarından bahseder; bu dünyada boş, kendi rızamız olmadan sürekli geri dönüp bitmemiş bir şeyi bitirmek için gelmektense, Kabala ilmini kullanarak hayatın amacına ulaşabiliriz.

Tüm ruhlar yollarında aynı aşamalardan geçerler. Ancak her ruhun bu dünyadaki görevi farklıdır. Aynı zamanda farklı ruhların bu yolu geçme hızları da farklıdır. Her düşünce, her arzu ve kişinin bu dünyada yaptığı her hareket, kişi kim olursa olsun kendisine tek bir amaç için verilmiştir; yükselmek ve ruhaniliğe yaklaşmak için. Ancak insanların çoğunluğu bu ilerlemeyi doğal yol olan bilinçsiz insan, hayvan, bitki ve cansız seviyelerinde geçer.

Her şey yaratılışın amacı için önceden belirlenmiş ve önceden programlanmıştır. Kişinin özgür seçeneği; ona olan her şey ile hem fikir olup olmamasından ve yönlendirildiği asıl amacı anlamaya başlayıp başlamamasından, kendisine olan her şeyde de, 'kendi'nin aktif oyuncu olmayı isteyip istememesinden oluşur."

 
Toplam blog
: 16
: 559
Kayıt tarihi
: 30.10.08
 
 

Önlisans mezunuyum, İstanbul'da bilişim sektörüne dönük bir firmada danışman asistanı olarak çalışıy..