Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '13

 
Kategori
İnançlar
 

Kabe, neden sağdan sola doğru tavaf edilir? Bunun sembolik anlamı nedir?

Kabe, neden sağdan sola doğru tavaf edilir? Bunun sembolik anlamı nedir?
 

Kabe'nin Hayat Şifreleri-Sembollerin Dili adlı yazdığım son kitapta sonradan eklemek istediğim ama ekleme imkanım olmayan bir konu vardı. O konu başlıkta yazdığım konuydu.

Kabe'nin hayatla, insanla ve ibadetlerle alakasını sembolik olarak bulmama Astroloji bilgim katkıda bulundu. Bu yüzden son kitabım aslında 2. kitabım, İslamda Astrolojinin bir uzantısıdır.

Neyse gelelim neden tavafların sağdan sola doğru olduğuna. Aslında bunun Kuran bağlamında cevabını kitapta vermiştim fakat sembolik açılımı yazmamıştım.

Tavaflar kapının olduğu doğu tarafından başlıyor, hayatı oluşturan hava tarafı olduğunu Fatiha ve kelime tevhidi simgelediğini bağlantılarıyla açıklamıştım. Sonrasında toprak tarafı kuzey köşesine doğru yönelişi, bu köşenin zekatla ve toprakla zenginlik ve paylaşımla ilgili Bakara Suresiyle alakasını açıklamıştım.

http://www.youtube.com/watch?v=oY2_f98SB_U

Dönüşlerin element sırasına göre havadan toprağa, topraktan ateşe, sonra suya olduğunu açıklamıştım. Fatiha, Bakara, Ali İmran ve Nisa sıralamasını, dört meleği, dört halifeyi alakalarıyla bu sıralama içine alarak anlatmıştım. Bunu TV ekranlarında da anlatma imkanım oldu Allaha şükürler olsun, Seda Sayan Hanım'dan, Gülşah Buzlu'ya katıldığım programlarda genelde olumlu tepkiler aldım. İtiraf etmeliyimki bu açıklamalarımı en iyi anlayan kişi bir din adamı değildir. Beni ve anlattıklarımın derin anlamlarını en iyi anlayan kişi ülkemizin yetiştirdiği en iyi Astrologlardan olan Sabah Gazetesi yazarı ve Astroloğu değerli Filiz Özkol hanımefendidir.

Neden sağdan sola dönüş var bunun sembolik anlamı başka neleri ifade eder onu anlatmak isterim.

Sağdan sola dönüş ve döndürmek evrenselliğe ve sonsuzluğa açılımdır, açmaktır herşeyi, kendini ve ruhunu.

Elektronlarda bu yönde dönerler. Gezegenlerin hemen hepsi (Venüs dışında-Venüs sevgiyi aşkı simgeler kalp gibi soldan başlar işe) bu yönde sağdan sola doğru döner.

Sağdan sola dönüşler açar bütün kapalı muslukları, kapakları, vidaları, şişeleri, diğer türlü kapanır.

Semazenler de bu yüzden dönerler açılsın diye gönülleri. Alevi semahları da aynı yönde dönüşlere sahiptir.

Şayet Satanizmin kıblesi olsaydı nasıl Hac yaparlardı?

Kesinlikle Kabe'nin tersi olan Piramitler satanistler için ideal bir hac alanıdır. Onlar kabe'nin öğretisinin tam zıddı olan kibir, cimrilik(kıskançlık), zina-zulüm, ayrımcılık(ırkçılık) simgesi hiyerarşi ve kapitalizmin yapısına layık olan piramitleri tavaf etmeliler, özellikle soldan sağa ters yönde saat yönünde haclarını yaparlarsa Şeytana ibadetlerini gerçekleştirmiş olurlar. (Şeytan sütununun tepesinde bulunan Müslüman hacıların taşladığı piramit bilinç altımıza uygun emredilen bir ibadettir-Bugün müslümanların namazlarında huşu duymamalarının namazda gönlü Kabedeyken aklı wallstreet ve IMKB'de ve onların piramitçi hiyerarşisinde olmasıdır)

Saat neden soldan sağa dönüşlüdür?

Zaten biraz önce söyledim sağdan sola dönüş açılımı, açmayı, genişlemeyi ifade ederken soldan sağa saat yönü dönüşü ise tükenişi, bitişi, zamanın yok oluşunu, insanın küçük, kainatın büyük kıyametine doğru koşuşu ifade eder. "Her canlı ölümü tadacaktır"ı ifade eder. Analog saatler bu yüzden ölümü en iyi hatırlatan ve beynimizin bilinç altımızın icat ettiği ve yaratılış doğasına göre yaparken düşünmeden yaptığımız ama doğru sembolizasyondur.

Evinizde analog bir saat mutlaka olmalı, eletronik saatte bu algılanmaz, klasik saatler evinizde bulunursa veya konulunuzda bulunursa birgün öleceğinizi ölümün astrolojideki ve saatteki simgesi AKREP ibresi size hatırlatacaktır.

Lütfen kendinize bir iyilik yapın. Kabenin Hayat Şifreleri-Sembollerin Dili adlı kitabımı okuyun inceleyin, şayet İslam'da Astroloji ile birlikte  okursanız bu yazdığım yazdıdan daha fazla nasiplenme imkanınız olacaktır.

En derin saygılarımla

Ayhan Özcimbit

Not: Bana ilham falan gelmiyor, bunlar yazdırılmıyor, bunlar kendi görüşlerim ve tefekkürüm. En doğrusunu Allah bilir ve söyler. Birgün Şeytan'ın aldatmasıyla Mehdi ya da Mesih olduğumu iddia edersem de sakın inanmayın, Allah korusun o gün kafayı sıyırmışım demektir. Size Mehdi veya Mesih olduğunu söyleyenlerde yalancının sahtekarın önde gidenidir. Kuran'dan daha iyi Mehdi ve Kuran'dan daha iyi Mesih aramak, Kuran'a hakarettir. 

Yasal Uyarı: Yukarda yazdığım yazının telifi şahsıma aittir, kaynak olarak kitaplarımı ve ismimi vererek kullanabilirsiniz. Yukarda yazdıklarımı kendi fikrinizmiş gibi anlatmanız veya tekrar yazmanız telif hakkı ihlaline girer. Bu durumda İstanbul FSEK mahkemeleri yetkilidir.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..