Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '21

 
Kategori
Güncel
 

Kabil'de Son Durum

Hangi inanca sahip olunursa olunsun hiç bir insanın çağ dışı yönetim sistemi ile yönetilmesini istemem. Aynı zamanda o ülkede yaşayan insanlara da çok üzülürüm. Örnek Afganistan.

Amerika'nın kendi çıkarları doğrultusunda örgütleyerek sanatçıları öldüren, kadınların sokağa çıkmasını yasaklayan Taliban örgütüne Afganistan'ı bilerek ve isteyerek teslim etmiştir.

İslami şeriat sistemi ile yönetilecek olan Afganistan kim bilir kaç yıl ilkel koşullarda vatandaşlarını yönetecektir astığı astık kestiği kestik yöntemleriyle.

Yirmibirinci yüzyılda terör örgütü Taliban yönetimine normal koşullarda özellikle Avrupa ülkeleri izin vermemeliydi. Ama kapitalzm sisteminin ne kadar acımasız bir sistem olduğunu şimdi daha iyi anlamaya başlamış olduk.

Dünyada sivil toplum örgütleri Afganistan'daki özellikle kadınlarına ve insanlarına sahip çıkmalıdır diye düşünüyorum. Havaalanında tıpkı Taksim nostalji tramvayına takılan çocuklar misali hareket halindeki uçağa binebilmek için uçakla birlikte koan insanları görünce içim acıdı. Hiç bir insan o çaresizliği hak etmediğini düşünüyorum.

Amerika ne yapmak istiyor? sorusunun yanıtı çok açık aslında. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) tam hızla Taliban ile birlikte devam edecek. Taliban'ın Kabile girmesinin Türkçesi budur.

'Afganistan'dan bize ne' söylemlerine katılmadığımı ifade etmek isterim. Dünyadaki masum tüm insanlar bizleri ilgilendirmelidir.

Merak ettiğim şudur; Dünyada bir tek adam çıkmayacak mı kadın çocuk katleden Taliban örgütünün Afganistan'ı yönetmesine karşı çıkacak?

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..