Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kabine

Kabine
 

KABİNE


Isparta’nın Senirkent ilçesinde düğün ve ölüm yemeklerinde yapılarak, diğer yemeklerle birlikte sunulur. Eşimin halasının vefatından dolayı, Isparta’ya gittik. Senirkentliler, cenaze evine çeşitli yemekler getirdiler, bunlardan birisi de Kabine. Dikkatimi çeken, samsa ve kabine oldu.

YAPILIŞI:

1 kg kemiksiz et, düdüklü tencerede iyice pişirilir ve pişmeye yakın isteye bağlı tuz ilave edilir. Piştikten sonra suyu süzülür. Suyu yemekte kullanılmak üzere kenarda bekletilir.

2 baş soğan soyulup halka, halka piyazlık doğranır. Bir miktar tuz ve karabiberle iyice ovulur ve tencereye döşenir. Üstüne pişirilip didiklenen etler döşenir. Etlerin üstüne ince uzun doğranıp haşlanan havuçlar dizilir. Önceden sıcak suda bekletilen 1,5 su bardağı pirinç serilir. Ve 2 kaşık eritilen tereyağı gezdirilir, bir tabak kapatılır. Kalan et suyu tabağın üstünden dökülüp, tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Servis tabağına alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..