Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Kabızlığı Giderecek 7 Tarif

Kabızlığı Giderecek 7 Tarif
 

TARİF 1
5 bardak suyun içine bir avuç maydanoz, 1 avuç kiraz sapı, 3 poşet yeşil çay, 3 tane kuru kayısı, bir limon suyu atarak kaynatın.
Günde 3-4 kez aralıklarla kabızlık giderici çayı için !

TARİF 2
Akşamdan 1 kuru kayısı ve 1 mürdüm eriği bir bardak suyun içine atın ve sabaha kadar bekletin sabah aç karnına önce suyu için ardından kayısı ve eriği tüketin.

TARİF 3
Bir çay bardağı yoğurda havanda dövülmüş 1 çay kaşığı keten tohumu ilave edip sabah aç karnına tüketin. Eczaneden probiyotik alıp ilave edebilir yada sade marketten probiyotik yoğurtta kullanabilirsiniz.

TARİF 4
Bir küçük tencere içine arpayı dökün ve üzeri arpayı kapatacak kadar su ilave edin. Ocakta suyu kaynatarak güzelce arpayı haşlayın ve üzerine 2 kabak, pırasa, ıspanak, kereviz sapı, 1 yemek kaşığı zeytin yağı ve biraz tuz ekleyerek pişirin, blender edip çorbanızı hazır hale getirin. Her sabah aç karnına tüketin.

TARİF 5
Pırasayı zeytinyağı ile pirinçsiz olarak pişirin. 2 günde 1 öğünü bu yemekle geçirin.

TARİF 6
1 Kuru incir, 2 kuru kayısı,2 kuru erik ; Hepsi ince ince doğrayıp 1,5 çay bardağı suda haşlayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı keten tohumu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Bu karışımı üçe bölüp her sabah 2 bardak su ile 3 gün boyunca tüketin.

TARİF 7
İki yumurta sarısını kek kabında iyice çırpın. Bir fincan sıvı yağın içine tarçını ekleyip ayrı bir kapta çırpın ve yumurtanın içine katın. 50 gr az öğütülmüş keten tohumu, 50 gr yulaf ezmesi, bir miktar mürdüm eriği, 1-1.5 kahve fincanı şeker, tam buğday ununu da ekleyerek normal bir kek hamuru elde edin. - Hamuru 150-160 derecede pişirin. Her gün bir dilim tüketin. (Kilo problemi olmayanlar)
 

 

 
Toplam blog
: 32
: 76
Kayıt tarihi
: 14.02.18
 
 

2012 yılında Haliç Ünv Beslenme ve Diyet Bölümünden mezun oldum. 2014 yılında Haliç Ünv Sağlık Bi..