Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '06

 
Kategori
Teknoloji
 

Kablosuz kamerayla hata tespiti..!!!

Kablosuz kamerayla hata tespiti..!!!
 

Bizim gibi büyük kurumların sorunları da büyük olur. Yüzlerce otomasyon sisteminin çalıştığı bir fabrikada üretimde bitmez, sıkıntılar da. Oluşan problemleri çözmek ve daha önemlisi de bir daha meydana gelmemesini sağlamak çoğu zaman problemin oluşma anını ve nedenlerini bilmenize bağlıdır. Yüzlerce metrekarelik bir alanda her sistemin başına bir bakım personeli koyamadığınız için geriye sadece olay yerine yakın çalışanlardan geri besleme almak kalmaktadır. Bu da çoğu zaman size istediğiniz bilgileri sağlayamamaktatır. Çünkü bu kişi genelde olayla pek ilgili değildir veya aktardığı bilgiler gerçekten ziyade kendi görüşleri veya sezgileridir.

Bu durumda sık sık sorun doğuran noktaları veya sistemleri sürekli takip etmek, yakalanan görüntüler üzerinden analiz yapmak en mantıklı yol olmaktadır. Ancak alanın genişliği düşünüldüğünde her sorunlu noktaya kablolu IP (ağ üzerinden çalışan, görüntüleri internet protokolü üzerinden gönderen kamera) koymak oldukça zordur. Hem işcilik hem de maliyet önemli bir kıstasdır, uzak noktalara metrelerce kablo çekmek zahmetli bir iştir. Mevcut sahada zaten ürün hareketlerini takip etmek için kablosuz iletişime imkan veren erişim noktaları (access point) olduğu için kablosuz IP kamera kullanmak bizim için biçilmiş kaftan olmaktadır.

Kamera sorunlu bölgeye, otomasyon sistemine ve sadece bir cihaza odaklanmakta ve istenen süre boyunca kayıt yapılmaktadır. Kayıt sürekli olduğu gibi, bir başka olaydan tetikle de belirli bir süre olabilir. Kamera yazılımının görüntüdeki değişimi algılamasından faydalanıp sadece belirli bir eylemde sonra yine belirli bir süre kayıt yaptırılabilir. Her sabah kayıtlar incelenmekte ve eğer problem oluşmuşsa tam olarak oluşma koşulları görülebilmektedir. Böylece sıkıntılar daha çabuk ve kalıcı olarak çözülebilmektedir. Benzer özelliklere sahip birçok kamera olmakla beraber bizim tercih ettiğimiz kameraya aşağıdaki linkten erişebilirsiniz

http://www.axis.com/products/cam_207w/index.htm

Hoşcakalın...

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..