Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
Okunma Sayısı
829
 

Kabuğu ile yanmesi gereken meyve ve sebzeler

Kabuğu ile yanmesi gereken meyve ve sebzeler
 

Bunları biliyor muydunuz?

Bende yeni öğrendim! Ve sizlerle paylaşmak istedim.

Bazı şeyleri ne kadar yanlış biliyoruz değil mi?

İşte o yanlış bildiğimiz doğrular!

Konu meyveler ve sebzeler!

Meyveler ve sebzeler gündeme gelince, hemen herkesin ilgisini çeken, o yumuşak ve sulu olan orta kısmıdır.

Ancak Florida Üniversitesinde Beslenme Profesörü olan Doktor Susan Percival bazı önemli antioksidanların kabukta bulunduğunu özellikle vurguluyor.

İşte kabuğunda önemli Antioksidanlar bulunan meyveler ve sebzeler.

ELMA

Cornell Üniversitesi araştırmacıları elma kabuğunun, içindeki tatlı beyaz bölgeye göre yüzde 87 oranda daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içerdiğini tespit etmiş.

Eğer soyulmamış bir elmayı çiğnemek zor geliyorsa, dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırabilirmişiz. Hem böylece güçlü bir protein karbonhidrat bileşimi elde edermişiz.

SALATALIK

Kendisinde neredeyse hiç kalori bulunmayan bu yiyeceğin kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyormuş. Silis için uzmanların önerdiği minimum bir doz yokmuş. Ama uzmanlar günde en az beş miligramı uygun buluyormuş.

Bu da tek bir salatalığın kabuğundan alabileceğimiz miktara denk geliyormuş.

Tabi Salatalığın organik olmasına dikkat etmek gerekiyormuş.

Tabi bulabilirseniz.

PATLICAN

Bu mor renkli yiyecekten bir şerit sıyırdığında 300 miligram nasunin (beyin hücrelerinin hasar görmesini
engelleyen bir antioksidan) elde etmiş olurmuşuz.

Patlıcanın kabuğunu soyarsak; 200 miligram kas kramplarını engelleme özelliğine sahip potasyum, 13 miligram bağışıklığı güçlendirici magnezyum ve üç gram lif kaybedermişiz.

KİVİ

İnce, tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler bakteri ve koli bakteri ile savaşır. Tırtıl yiyormuş gibi hissetmek istemiyorsak içeceğimizin içine toz haline getirip karıştırabilirmişiz. Veya kağıt kadar ince dilimleyip salataya koyabiliriz.

PORTAKAL

Kabuğun üst kısmında bulunan dlimonene UV ısınlarının ölümcül düşmanıymış.

Arizona Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada haftada bir çay kasığı kadar portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı görülmüş.

Dış kabuğu ısırmak yerine, somonun üzerine çeşni yerine serpebilir ya da salataya sosla birlikte karıştırabiliriz.

Böylesi faydalı bilgileri sizinle paylaştığım için mutluyum.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 3842
Toplam yorum
: 6442
Toplam mesaj
: 310
Ort. okunma sayısı
: 3029
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster