Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '12

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
418
 

Kabune

Kabune
 

KABUNE PİLAV (ALINTI)


Isparta Yöresine has düğünlerde ve özel günlerde ikram edilen bir pilavdır. O yörede pirinç ve nohutla yapılan bu pilavı, bulgurla yapmayı tercih ediyorum. Isparta’nın Senirkent ilçesine kayınvalidemlere gittiğim zaman, kayınvalidem : “kızım Kabune Pilavı biliyor musun, yap yiyelim ” dedi. Bilmediğimi söyleyince güldü. “A yavrumuz nereden bileceksin bu bizim Senirkent’in pilavı “ diyerek bana öğretti. Kendi yöntemimle Kabune’nin yapılışı:

½ kg kemiksiz et düdüklü tencerede iyice haşlanır, Etler süzülerek didiklenir, suyu pilava koymak için başka bir kaba alınır. 1 baş büyük soğan soyularak piyazlık doğranır, tuz ve karabiberle ovularak yıkanır, pilav yapılacak tencerenin altına döşenir. Üzerine didiklenmiş etler serpiştirilir. Önceden yıkanıp ılık suda yarım saat bekletilen yarım kilo bulgur etlerin üzerine yayılır. Üzerine eritilmiş 3 kaşık tereyağı gezdirilir ve isteye bağlı tuz ve karabiber serpiştirilir. Üzerine porselen kapak kapatılarak, sıcak et suyumuzdan kapağın hizasına kadar konulur. Ağzı kapatılarak 20–25 dakika pişirilir. Pişince ocağın altı kapatılıp demlendirilir. Demlenince tencerenin kapakları açılıp, servis tabağına ters çevrilir. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Ne güzel ismi var ve nefis bir pilav olmalı Nahide hanımcığım, biz de bulgur pilavını etli yaparız fakat yöntem değişik deneyeceğim en kısa zamanda elinize sağlık sevgilerimle selamlıyorum

Cemile Torun 
 22.08.2017 23:39
Cevap :
Sevgili arkadaşım Cemile hanım! Değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Kabuneyi Senirkentliler çok güzel pişiriyorlar.Sevgilerimle öptüm.NAHİDE ÇELEBİ  23.08.2017 8:36
 

Ağzım sulandi valla;)) bulgurun her türlüsünü yerim..Denemek istiyorum, elinize sağlık..Sevgiler..

Selda Çakmak 
 22.08.2017 18:31
Cevap :
Sevgili Selda hanım, deneyin beğeneceksiniz.Değerli yorumunuza çok teşekkür ederim canım.Sevgilerimle öptüm.NAHİDE ÇELEBİ  23.08.2017 8:37
 

Ağzım sulandi valla;)) bulgurun her türlüsünü yerim..Denemek istiyorum, elinize sağlık..Sevgiler..

Selda Çakmak 
 22.08.2017 18:31
Cevap :
Canım değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.Selam sevgiler sağlıklı mutlu günler.NAHİDE ÇELEBİ  23.08.2017 8:39
 

Yeğenimi Senirkent'ten evlendirdik...

Kerim Korkut 
 22.08.2017 11:00
Cevap :
Kerim Kardeş eşim Senirkentli.Değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.Selamlar esenlikler.NAHİDE ÇELEBİ  22.08.2017 15:07
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1823
Toplam yorum
: 11112
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 1018
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster