Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '12

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Kabune

Kabune
 

KABUNE PİLAV (ALINTI)


Isparta Yöresine has düğünlerde ve özel günlerde ikram edilen bir pilavdır. O yörede pirinç ve nohutla yapılan bu pilavı, bulgurla yapmayı tercih ediyorum. Isparta’nın Senirkent ilçesine kayınvalidemlere gittiğim zaman, kayınvalidem : “kızım Kabune Pilavı biliyor musun, yap yiyelim ” dedi. Bilmediğimi söyleyince güldü. “A yavrumuz nereden bileceksin bu bizim Senirkent’in pilavı “ diyerek bana öğretti. Kendi yöntemimle Kabune’nin yapılışı:

½ kg kemiksiz et düdüklü tencerede iyice haşlanır, Etler süzülerek didiklenir, suyu pilava koymak için başka bir kaba alınır. 1 baş büyük soğan soyularak piyazlık doğranır, tuz ve karabiberle ovularak yıkanır, pilav yapılacak tencerenin altına döşenir. Üzerine didiklenmiş etler serpiştirilir. Önceden yıkanıp ılık suda yarım saat bekletilen yarım kilo bulgur etlerin üzerine yayılır. Üzerine eritilmiş 3 kaşık tereyağı gezdirilir ve isteye bağlı tuz ve karabiber serpiştirilir. Üzerine porselen kapak kapatılarak, sıcak et suyumuzdan kapağın hizasına kadar konulur. Ağzı kapatılarak 20–25 dakika pişirilir. Pişince ocağın altı kapatılıp demlendirilir. Demlenince tencerenin kapakları açılıp, servis tabağına ters çevrilir. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..