Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kaburgacı Mehmet Usta

Kaburgacı Mehmet Usta
 

Yemeğe kuzu budundan saç tava ile başlıyorum,tavada ayçiçeği yağı kullanmışlar, kuyruk yağı ekleseler ve but yerine etin daha lezzetli bir tarafını seçseler çok daha lezzetli olur.
 
Kaburga dolması zahmetli bir yemek. İşinin hakkını veren, işini severek yapan bir mekân Mehmet Usta. Kaburgaların içini pilavla doldurup kısık ateşte 5-6 saat pişiriyorlar. İç pilavını ise reyhan, sıvı yağ,pul biber, kavrulmuş badem, maydanoz, baldo pirinci ile hazırlamışlar.
 
Hatay’dan getirdikleri nar ekşili bostana salata güzel. Pideleri dışarıdan alıyorlar, kaburga dolmasının yanına dumanı üstünde bir lavaş harika olurdu. Gittiğimde kaburga dolması 17-18 kiloluk, 8 aylık besi kuzusundandı. Mehmet Usta'da kuzu mevsime göre değişiyor. Balıkesir, Konya, Diyarbakır'dan alıyor. Körpe kuzu mevsimine denk düşerseniz, dillere destan bir lezzet ortaya çıkıyor.
 
Kaburga dolmasının pilavı biraz hamurlaşmış ama yemekten deyim yerinde ise lezzet fışkırıyor. Kaburganın yanına bol köpüklü bir ayran da çok yakışıyor. Yemeği dondurmalı irmik helvasıyla noktalıyorum. İrmik helvasıyla restoranın tatlılarda da iddialı olduğunu gösteriyor.
 
 Not. Diğer yemek yazılarımı http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ 'dan okuyabilirsiniz
 
Toplam blog
: 45
: 1685
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..