Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Kabus devam ediyor

Kabus devam ediyor
 

Kaset olayları ile beraber Deniz Baykal'ın istifa edeceği söylentisi çıktığında derin bir oh çektim, sonunda solun önü açılacak diye düşünerek. Deniz Baykal sola en büyük darbeyi vuran kişidir bence. Bu kadar tepki gören, bu kadar başarısız olan bir insanın ısrarla liderliğe soyunması, koltuğa, hemde CHP'nin koltuğuna sımsıkı sarılması sola çok büyük zarar vermiştir. Ben Hataylıyım. Hatay son bir kaç seçime kadar solun kalelerindendi. Deniz Baykal'ın varlığı bunu değiştirdi. Akrabalarım bile sırf ona tepki olsun diye ve solda bir lider olmaması nedeniyle AKP ye oy verdi. Deniz Baykal demokratik bir insan değildir. kendisi ve yandaşları eleştiriye açık değildir, sonuca ulaşmak için hemen her türlü yol mübahtır. Beğenmeyen aynı düşünmeyen gitsin, gönderilsin düşüncesini en iyi uygulayanlardandır. Evet, ya sev ya terket milliyetçilerden daha çok CHP de uygulanmaktadır.

Bunları yazmamın nedeni tepkimin sadece kasetle birlikte olmayışı. Kasetle birlikte istifa etmesine bu nedenle sevindim. Bunca zaman halkın duygu düşüncelerini göz ardı edip kendini CHP'ye çivileyen kişi sonunda gidecekti. Ama düşündükçe ve izledikçe bunun gerçekleşmeyeceğini görüyorum, umarım yanılırım ama Deniz Baykal yine CHP nin başında olacaktır. Kaset olayında bir allahın kulu çıkıpta "evli barklı çoluk çoçuk sahibi adamsın, birlikte olduğun kadında öyle, sen örnek bir insan değilsin, yaptığın ayıptır dememiş, görüntüleri çekip sızdıranları ayıplamıştır. Dünkü istifa bir şova dönüştürülerek Deniz Baykal kahramanlaştırılmaya çalışılmış ve geri dönüşüm muhteşem olacak, ben siyaseti iki kişinin yardımıyla yürüyerek bırakacağım ne olursa olsun sinyalleri vermiştir.

Bazıları iktidara muhalefet edebilecek ondan başka güçlü bir lider yoktur diyor yazılarında. Sol hastadır ve kan değişimi gerekmektedir, ancak bu kan Deniz Baykal ve ekibi değildir. Hele solun önü bir açılsın, Deniz Baykal ve ekibinin baskısı, hırsı, bencilliği ortadan kalksın yeni ve güçlü bir lider çıkmayacağı ne malum? Belki Sayın Deniz Baykal tıkıyordur gerçekten de solun önünü. Bugüne kadar yaptıkları artık yapamayacaklarının kanıtı zaten. O nedenle hazır istifa etmişken umarım artık ailesinden özür diler, onlarla ilgilenir, hatasını telafi etmeye çalışır ve siyasetten uzak durur.

Ne kadar yazılsa da söylense de dediğim gibi o kadar karamsarım ki. Karamsarım çünkü biliyorum bu insan gitmeyecek. AKP liler bile çok üzüldüklerini belirttiler dünkü röportajlarda. Onlarda biliyor Deniz Baykal kaldığı müddetçe solun bir yere varamayacağını, sola bu kadar güçlü darbeyi ancak bu insanın indirebileceğini.

Kabus devam ediyor, ucuz bir filmin devam filmleri misali...

 
Toplam blog
: 5
: 460
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

Cahit Sıtkı’ya göre yolun yarısındayım. Sevgili eşim ve çocuğumla beraber küçük ama sıcak bir hayat ..