Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '07

 
Kategori
Bayramlar
 

Kaç müslümanın kurbanı kabul olur?

Kaç müslümanın kurbanı kabul olur?
 

Peygamber efendimiz bir gün evine geldiğinde kızına '' kesilen kurbanı '' ne yaptıklarını sorar. Evdeki kızıda '' bir butunu kendimize ayırdık geri kalanı fakirlere dağıttık '' der. Peygamber efendimizde güler ve der ki '' desene bir but dışında kestiğimiz koyun bizim oldu. ''

Dini yüzyıllarca öğrenmeyen halkımız. Dini yüzyıllarca halka öğretmeyen din adamları. Gele gele bizi buraya getirdi ve bıraktı. Bugün hangi ilahiyatçı Televizyon ekranına çıksa bir sonraki aşama eğlence programlarına konuk olma. Yaşar Nuri' yi halk meclis' e seçti. İlk işi istifa edip parti kurmak oldu. Halkın sorunları peki? Geçiniz efendim halk bu.

Yaşar Nuri' den '' kurban niye kesilir? '' konusunu öğrenemeyenler. Kurban diye toplu et kesiyorlar. Biraz kavurma biraz dondurucuya biraz yemeklik. Fakir halk kitleleri açlıkla boğuşurken. Batman' da akşam karanlığında çocuklar çöpten ekmek toplayıp eve götürürken. Biz kurban kestiğimizi zannediyoruz.

Kimsesiz sokak kedilerine yer ararken, bir Villakentin mail ortamına kayıt olmuştum. Sonra midem kaldırmadı çıktım. Herkes birbirine şöyle yazıyordu kurban bayramında '' Canım, bizim çevremizde fakir yok ki. Hem ben kurban keseceğime şöföre boğaz' da yemek parası veririm daha iyi. Hiç olmazsa bir iyilik yapmış olurum. '' Otomatik portakal filminin sonuna doğru kahraman der ki '' bana iyiliği bile zorla yaptırıyorsunuz. Oysa ben kendi halime karar verirsem bu iyilik olur. '' Bizim çevremizde fakir yok dedikleri bu insanların kendi komşuları. Ama 1 kilometre ilerilerinde silme yoksulluk üst üste yaşıyor. 1 kilometre ilerileri onları ilgilendirmiyor anlaşılan.

Devlet parasıyla kurban kesenler. Kestiği kurbanı kıyma yapıp donduranlar. Allahı siyasete alet edip bezirganlık yapanlar. İmam nikahı diyerek ahlaksızlık yapanlar. Ahireti bu kadar özlemeyin derim. Benden dost nasihatı. Kapıdakilere rüşvet verme işi orada da sökmez bir de ona göre...

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..