Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

Kaçak Elektriğin Parası, Namuslu Tüketiciye Fatura Ediliyor!

Kaçak Elektriğin Parası, Namuslu Tüketiciye Fatura Ediliyor!
 


Elektrik faturalarında bir “kk” bölümü var. Bunun karşısında da bir “miktar” yer alıyor. Bu, ödeyeceğiniz paranın bir bölümünü oluşturuyor. Çoğu abone de bunun ne anlama geldiğini, sanıyorum, bilmiyordur.

“kk”nın açılımı “kaçak elektrik”...

Ne adeletli değil mi?

Başkası “kaçak elektrik” kullanacak, parası, sizin gibi borcuna sadık, yani “namuslu” tüketici”den çıkacak. Bunun hakla hukukla, adaletle, bir başka deyişle insanlıkla ilgisi var mı?

Devlet, devletin gücünü elinde tutan “güç”, yani “iktidar”, “kaçak elektrik” kullananların peşine düşeceğine, önlem alacağına, yaptırıma gideceğine, onların parasını “namuslu”lara fatura ediyor.

Bu, “kaçak elektrik” kullanımını teşvik etmek değil de nedir?

Nasıl olsa elektrik dağıtım şirketleri, kullanılan elektriğin parasını çatır çatır “tahsil” ettiklerine göre, niye “kaçak elektrik” kullananın üstüne gitsinler ki?

*****

Gazetecilerin “kaçak elektrik” kullanımıyla ilgili soruları yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, öyle bir açıklama yapmış ki, evlere şenlik:

"İster İstanbul'da, ister Hakkari'de, ister Edirne'de, nerede kayıp ve kaçak olursa olsun, onlar havuza atılıyor ve çıkan tarife bütün vatandaşlarımız tarafından ödeniyor. Benim istirhamım şudur: Tabii ki kanun var, yönetmelik var, mevzuat var, ikincil mevzuatlar var. Biz bunları düzenledik. Bu hem kul hakkıdır, hem devlet hakkıdır. Hangi bölgeden olursa olsun kimsenin kaçak elektrik kullanmaması lazım. Bu yalnızca iş kanunla da bitmez. Toplum olarak da hassasiyetimizi belirtmemiz ve bunlarla alakalı mutlaka uyarıda bulunmamız gerekiyor."

Bakan Yıldız itiraf ediyor:

  • Kaçak elektrik kullananların parasını sorumlu vatandaşlar ödüyor.
  • “Kaçak elektrik” kullananımı yasayla önlenemez!
  • “Kaçak elektrik” kullananları uyaralım!

Bu itirafa diyecek “söz” bulamıyorum; ancak şunu söyleyebilirim:

Sayın Bakan, yetkilerinizi “borcuna sadık vatandaş”lardan birini devredin, olsun bitsin!

TURGUT ÇELİK/ Mersin (Geçici olarak İstanbul)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..