Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

Kaçak kurs 17 can aldı

Kaçak kurs 17 can aldı
 

-Abi biz kurs açacağız, kuran kursu…
-Tamam, açın. Kuran kursuysa olur hemen açın.
-Biz şehir dışında yerimizi tuttuk abi, denetlemeye ne zaman gelirsiniz?
-Ya ne denetlemesi siz başlayın sonra bir ara denetleriz.
-Hadi ALLAH’A emanet olun.
-Selam ve dua ile...

….KONYA'nın Balcılar Beldesi'nde bulunan bir derneğe ait Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu, bu sabaha karşı büyük bir patlamayla çöktü. Yurtta yaz tatilinde Kuran Kursu gören kız öğrencilerden 17'si enkaz altında yaşamını yitirdi, 29'u yaralandı.*

3-4 yıl önce bir tartışma yaşamıştık, kaçak Kuran kurslarına verilen cezanın indirilmesi ve hapis cezasının para cezasına çevrilmesi olayı. Amaç kaçak Kuran kurslarını özendirmekti. Acaba AKP sorumluluk duyuyor mu bu olup bitenlerden?

Kaçak ve denetimsiz kursları yalnız Anadolu'nun ücra köşelerinde aramayın. Arayanlar için söylüyorum, hemen hemen her mahallesinde var. Ama Diyanete bağlı 7000 kuran kursundan 3000'i kapalı. Çünkü denetimden korkan ve başka hesabı olanlar var. Bunlarda gözden ırak yerleri tercih ediyorlar dikkat çekmemek için.

Kuran kursları ve bu tip yerler bazılarının yıllardır arka bahçeleri olduğu için kaçak bile olsa kapatılmaz göz yumulur. Kuran kurslarının denetimi siyasi hesaplarla kaldırıldı. Bari yapılan binaları denetlese idi.

ODTÜ binaları ruhsatsız diye parmak sallayan zihniyetin vakıflarına ait bu kurslara ne diyanet ne de MEB karışabiliyor. Onlar dokunulmaz, onlar denetlenmez, onlar erişilmez! Ne oldu şimdi? Gencecik kızlarımız gitti? Kim verecek hesabını?

Ne demek bir kuran kursunun Diyanet ile ilişkisinin olmaması? Bunu kendinizi aklamak için söylediniz ama daha beter battınız sayın bakan. Nasıl dini eğitim veren bir kurum Diyanet ile ilişkili olmaz ya? Bu kadar mı denetimsiz?

Buranın valisi, jandarması, il milli eğitim müdürlüğü yok mu? Kimse mi fark etmedi bu kursu. Her yerde bu teşkilatlanmalar var ve hepiniz çok iyi farkındasınız bunların.

Hazır olay yerine gelenmişken vali, kaymakam, belediye başkanı ve müftünün ruhsatsız yapıya göz yummak haklarında derhal soruşturma açılmalıdır.

…Konya Milli Eğitim Müdürü, çöken Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu'nun deprem ve itfaiye raporunun bulunmadığını söyledi. Balcıların AKP’li Belediye Başkanı, yıkılan yurt binasının iskânının olup olmadığı sorusuna, “Vallahi ben de bilmiyorum. Orası eski bir bina. Beldeye döndüğümde bakarım” yanıtını verdi.

Sağı solu dinlemek ve takip etmekle meşgul güvenlik kuvvetlerimiz bu tarikat gruplarını neden takibe almazlar? Alıyorlar da onlar dikkate mi alınmıyor belli değil! Bu kadar denetimsizliğin bedelinın ağır olacağı da kaçınılmazdır.

İşte sömürünün vicdanı sızlatan neticesi; bu ülkede her cemaat, her tarikat kendi yurdunu, camisini, okulunu, kursunu, hastanesını, işyerini kuruyorsa bedelini de ödemelidir! Bu bedeli ödetecek otarite varsa tabi?

İnsanlara dinleri öğretilmeli ama yedi yaşındaki çocuklara yangından mal kaçırır gibi değil. Kuran kursu olarak kullandıkları yer kasabaya beş dakika mesafede ve kasabalı küçük kızlarını akşam evde değil, yurtta yatırıyor! Bunu dinle ilişkilendirmek akıl karı değil. Bu arka bahçeyi güçlendirme proğramı dahilinde cemaatlere havale edilmiş bir ihaledir...

Hepinizin başı sağ olsun. Ama ne olur, yarın oraya gelen ekâbir takımını alkışlamaya falan kalkışmayın. Onların kusurlarını alkışlarınızla örtmeyin…

*basından

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..