Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Kaçakçılıktan kaçış olmaz!!!

Kaçakçılıktan kaçış olmaz!!!
 

Göz altına alınan şahıslar adli makamların önüne çıkarıldılar. 12 kişi tutuklandı.


Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri, Erbaa ilçemizdeki emniyet güçleri ile yaptıkları ortaklaşa çalışmada uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan şahısları ele geçirdi ve adli makamların önüne çıkardı.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü’nün Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından 2007 yılının Ağustos ayında başlatılan operasyonlar peş peşe neticelenmeye başladı. 20 Ağustos 2007 tarihinde Tokat Sulh Ceza Mahkemesi’nden alınan izin ile esrar ve uyuşturucu madde kaçakçılığı üzerine teknik takip başlatılmıştı.

OPERASYONUN ADI

ÇATALAN OPERASYONU

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri’nin Erbaa ilçemize bağlı köylerden Çatalan köyü merkezli gerçekleştiğini tespit ettikleri esrar kaçakçılığı olayından ötürü operasyonun kod adı ÇATALAN olarak konulmuştu.

ÇATALAN -1-

Erbaa ilçemizden İzmir iline yüklü miktarda uyuşturucu madde götürüleceği tespiti üzerine KOM Ekipleri, Erbaa ilçemiz Emniyet Müdürlüğü ile işbirliğine girdi. 2007 yılının 8. ayında yaptıkları ilk operasyonda, R.T. adlı vatandaş Erbaa ilçemiz otogarında 2 kg. 402 gram esrar, hassas tartı cihazı ve 5 bin 455 YTL para ile birlikte ele geçirilmişti. R.T. adlı şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmış ve Tokat Kapalı Cezaevi’ne teslim edilmişti. Bu operasyona ÇATALAN operasyonu denmişti.

ÇATALAN -2-

KOM Ekipleri, sürdükleri teknik takip ve araştırmaların neticesi, ilk olaydan 4 ay sonra ÇATALAN -2- operasyonunu gerçekleştirdiler. M.E. ve N.D. isimli şahısların ellerindeki yüklü miktardaki esrar maddesini İzmir ilinde R.B. adlı şahsa götüreceği tespit edilince düğmeye basıldı. Yine Erbaa ilçemiz otogarından otobüse binerek İzmir’e gidecekleri tespit edilen şahıslar adım adım takibe başlandı. Otogardan ilk önce N.D. isimli şahıs otobüse binmişti. Otobüs hareket ettikten bir müddet sonra da yol üzerinden M.E. isimli şahıs otobüse alınmıştı. Emniyet güçleri de bu anı beklemekte idi ve her iki şahısın da otobüste oldukların anlaşılması üzerine operasyona başlanmıştı. Durdurulan otobüste, N.D. ile M.E. göz altına alınırken, bagaja koydurdukları çuvalın içindeki yorgana sarılmış şekilde 5 kilo kubar esrar maddesi ele geçirilmişti.

Bu operasyonda yakalanan iki şahısın verdiği bilgiler üzerine N.D. adlı şahıs da göz altına alınmış ve çıkarıldıkları adli makamlarca 3’ü de tutuklanmıştı. Bu da Çatalan -2- operasyonu olmuştu.

ÇATALAN -3-

KOM ekipleri ile Erbaa ilçemiz Emniyet ekipleri, teknik takip ve araştırmalarını devam ettirdiler. Ve en nihayetinde 26 Mart 2008 tarihinde Çatalan -3- için düğmeye basıldı. Bu kez, uyuşturucu madde ekimi ve ticareti yapan şahıslar üzerine gidilmişti. Erbaa ilçemizin Çatalan köyü ile Gökal ve Akgün köylerinde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlarda 13 şahıs göz altına alındı. A.B., Ç.T., H.Ö., B.A., K.B., A.Ç., B.Ç., H.Y., İ.Y., R.D., B.S., H.K. ve S.E. göz altına alınırken 34 kg. 500 gr. Kenevir tohumu, 129 gr. Kubar esrar, 81 adet kenevir kökü, 1 adet kuru sıkı tabanca ve 1 adet borçlusu yazılı imzalı açık senet ele geçirildi.

MAHKEMEYE ÇIKARILDILAR

Göz altına alınan şahıslar 28 Mart günü Erbaa ilçemizde adli makamların önüne çıkarıldılar. Şahıslardan 12'si tutuklandı. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

 
Toplam blog
: 30
: 982
Kayıt tarihi
: 01.03.08
 
 

Tokat ilinde 1978 yılında doğdum. Tokat Anadolu Lisesi mezunuyum. Tokat ilinde, günlük, yerel süreli..