Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '14

 
Kategori
Sinema
 

Kaçış

Kaçış
 

Kaçış (Escape Plan)


Sylvester Stallone ile Arnold Schwarzenegger'i bir araya getiren Mikael Hafström yönetmenliğindeki 2013 yapımı film. Öncelikle belirtmeden geçemeyeceğim, yaşlanmışlar... Yaşlanmışız. Onların filmleri büyümüştük... Yaşlanmışlar ancak oyunculuklarını yine konuşturmuşlar güzel senaryoyla birlikte çok iyi bir macera filmi ortaya çıkmış.

Sylvester Stallone Ray Breslin karakterini, Arnold Schwarzenegger de Rottmayer ismindeki bir Alman'ı canlandırmaktadır. Ray Breslin, federal hapishanelerden "kaçarak" para kazanmaktadır. Bu doğrudan test ile hapishanelerin zayıf yönlerini bulmaktadır ve böylece para kazanmaktadır. Bu işe yönelmesinin sebebini de film içinde öğreniyorsunuz.

Ray Breslin'e yeni bir iş gelir ve genel olarak şirket prosedürlerine aykırı olmasına rağmen Ray Breslin işi kabul eder. Böylece hiiç bilmediği bir hapishaneye düşer ve bu sefer işlerin çok daha farklı olduğunu çok yakında keşfedecektir. Bu hapishanede Rottenmayer ile tanışır ve o Ray'e yardım etmeye başlar.

Filmdeki "tuhaf" vurgu ise müslümanlıktır. Bu hapishane "kaybolması" istenen insanlar için tasarlanmıştır ve hapishane içindeki sahnelerde müslümanlar bolca görülmektedir. Yan karakterlerden birisi de müslümandır ve onlara yardım eder. Bu durumu iyi de yorumlanabilir, kötü de. O izleyeciye kalmış bir durum. 

İzlerken bi' taraftan aksiyonu düşmeyen, diğer taraftan bulmacamsı yapısıyla çoktan nasıl kaçılır planları yaptıran bir film! 

Bu iki oyuncuyu birarada görmek, yeniden izlemek güzel oldu. Diğer yandan Rottenmayer'den Rambo'ya bir göz kırpma da yok değil. O sahnede ayrıca eğlendim. Hatta kamera arkasında nasıl eğlendiklerini bile hissettim. Zira o his Arnold Schwarzenegger'in de ifadesinde vardı. İnternette o sahneyle ilgili şöyle de bir resim buldum: Tıklayınız.
 

Film ile ilgili bir eksi de "Rottmayer" ismidir. Karakter Alman olduğu için isminin "Rottmeier" hatta bana kalsa "Rottenmeier" olmalıydı. İngilizceleştirme yoluna gidilmiş. Diğer taraftan Arnold Schwarzenegger'in Almanca konuştuğu sahnesi de çok iyidir gözümde. İngilizceyi Alman aksanıyla konuşması da hoşuma gitti. Lakin zaman zaman da o aksanı hissedemedim. 

Eğlendireceği kesin. Zira Hush rolünü de 50 Cent canlandırmaktadır. İyi bir oyuncu kadrosuyla güzel bir film.

Hapishanenin nasıl bir yerde olduğunu görmek de ayrıca şaşırtıcı olacak!

Son.

 
Toplam blog
: 23
: 780
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Bir metalurjist metallerden kurulu dünyasında. ..