Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

mavi yelken (ESEN ÖZDUR)

http://blog.milliyet.com.tr/esenozdur

10 Eylül '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kadayıf burması... Yapılışı biraz zor ama...

Kadayıf burması... Yapılışı biraz zor ama...
 

Eskiden tatlı dendiği zaman aklıma hemen sütlü, hafif tatlılar gelirdi ve yalnızca sütlü tatlı yerdim. Bu sene ise şerbetli tatlılara özellikle kadayıf tatlılarına merak sardım ve yemeye başladım.

Sonumuz ne olur artık bilemem bilen varsa söylesin.

Yemesi güzel ama yapılışı zor oluyur bu şerbetli tatlıların neyse ''gülü seven dikenine katlanır''

Kadayıf burma tatlısını genellikle hazır alır yerim, evde yapıncada çok güzel oluyor tavsiye ederim.

Zor olmasa hergün yapacağımda olmuyor işte.

Kadayıf burması Gaziantep yöresine ait bir tatlımızdır.

MALZEMELER

1 kg çiğ burma kadayıf

600 gr tereyağı

500 gr antep fıstığı

6 su bardağı su

3 kilo şeker

YAPILIŞI

6 su bardağı su ve 3 kilo şeker bir tencerede kaynatılır ve ılık olması için bekletilir.

Kadayıf uzunca tezgahın üzerine serilir , ortasına fıstık koyulur ve kenarları düzelterek sarılmaya başlanır. İnce uzun bir şekilde yağlanmış tepsinin ortasından başlayarak dizilir. Dizme işlemi bitince 600 gr tereyağı eritilir ve kadayıfların üzerine dökülür. Isıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Üzeri kızarınca tepsi fırından çıkartılır ve yağı bir kaba süzülür. Tepsi başka bir tepsiye ters çevirilir süzdüğümüz yağ üzerine tekrar dökülür ve üzerini kızarana kadar fırında pişirilir. İyice kızardıktan sonra fırından çıkartılır kalan yağ tekrar süzülür ve ılık olan şerbet sıcak tatlının üzerine dökülür.

AFİYET OLSUN...

 
Toplam blog
: 146
: 1810
Kayıt tarihi
: 28.08.07
 
 

1983 yılının 15 nisan sabahında açmışım gözlerimi dünyaya, nerde nasıl yaşayacağımı hiç bilmeden.Yıl..