Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Tatlısı
 

MALZEMELER
400 gram kadar  tel kadayıf
200 gram kadar  tereyağı
1 su bardağı ile  iri çekilmiş ceviz içi
 
Şerbeti için:
2,5 su bardağı ile su
2,5 su bardağı ile toz şeker
1 dilimlenmiş  limon
 
NASIL YAPILIR?
Şerbeti için; suyu ve toz şekeri iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte, 15 dakika kaynatın
Limonun suyunu ve limon dilimini de eklediğiniz şerbeti, 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğuması için bir kenarda bekletin.
Tel kadayıfı, yassı bir tepsiye alarak elinizle açıp havalandırdıktan sonra iyice ditin.
Tereyağını, kısık ateşte erittikten sonra kullanacağınız fırın kabını yağlayarak  geri kalan tereyağının  ılınması için 1- 2 dakika kadar bekletin.
Yağladığınız fırın kabını kadayıfların yarısı ile kaplayın.
İyice sık olması için eliniz ile bastırarak kadayıfları sabitleyin.
Eritmiş olduğunuz tereyağının yarısını kadayıfların üzerine gezdirdikten sonra iri taneler halinde çekilmiş ceviz içini, kadayıfın üstüne  gelecek şekilde serpeleyelim.
Kalan tel kadayıfı, tepsinin üzerini kapatacak şekilde  yayın.
Kalan eritilmiş tereyağı ile üzerini yağlayın.
Tatlıyı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Üst kısmı iyice  kızaran tatlıyı, özenli bir şekilde ters çevirip, diğer tarafının da aynı şekilde 10 dakika kadar kızartın.
Pişirdiğiniz kadayıfın ılınması için 2 dakika kadar daha bekletin.
Sıcak kadayıf tatlınıza soğuk şerbeti azar azar dökün.
Şerbetini içine çekmesini bekleyin.
Kadayıfı, dilimleyerek sevdiklerinize  ikram edin.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..