Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kadayıflı muhallebi tatlısı

Kadayıflı muhallebi tatlısı
 

Kadayıflı muhallebi tatlısı


Malzemeler:
300 gram çiğ kadayıf
3 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı toz şeker
I su bardağı ceviz
I litre süt
I pkt. vanilya
3 parça damla sakızı
I pkt. toz krem şanti
I su bardağı şeker
II çorba kaşığı mısır nişastası
II çorba kaşığı un
I yumurta sarısı

Hazırlanması:

Çiğ kadayıfı 1-2 saat dondurucuda soğutup bıçakla gelişi güzel doğrayıp geniş bir tavada tereyağı ile kısık ateşte güzelce kavuralım. Kadayıfların rengi döndükten sonra şekeri ve cevizi ekleyelim. Şeker eridikten sonra kapatıp soğumaya alalım. Şekeri en basta eklersek kadayıfların kavrulması çok uzun sürecektir. Muhallebi için yumurta sarısı, un, nişasta, şeker ve sütü koyup pişirelim. Kıvam aldıktan sonra damla sakızı ve vanilyayı koyalım. Ocaktan aldıktan sonra toz krem şantiyi ekleyip blender ile 5 dakika yüksek hızda çırpalım. Servis için isterseniz büyük bir borcam a alta kadayıfları yayıp muhallebiyi koyabilirsiniz. Ben tek tek kaselere koymayı tercih ettim. Kadayıfların çıtır kalmasını istiyorsanız alta koyduğumuz kadayıfın da muhallebinin de soğuk olmasına dikkat edelim. üste koyacağımız kadayıfları da tam servis anında dökelim. Afiyet olsun.

 

http://pratikevyemektarifleri.com/kadayifli-muhallebi-tatlisi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..