Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '11

 
Kategori
Dünya
 

Kaddafi Müslüman değil miydi

Kaddafi Müslüman değil miydi
 

bbc.com


Libya’ya kırk iki yıl liderlik yapmış Albay Kaddafi, görüntülerden ve açıklamalardan anlaşıldığına göre, geniş bir araba konvoyu ile doğduğu ve sığındığı yer  Sirte’den kaçmak zorunda kalırken, Nato güçleri tarafından ateş altına alındığı sırada köprü altına saklanıyor. Sığındığı yerden bulunup kendi vatandaşları tarafından “Allahuekber” sesleri arasında feci bir şekilde yerlerde sürünerek kafasına vura vura öldürülüyor.

Teknoloji çağında yaşadığımızı bir kez daha anladık, tıpkı Körfez Savaşında ve Saddam’ın saklandığı tandır içinden çıkarılarak yakalanmasında olduğu gibi.

Bazı televizyon kanalları görüntüyü verirken “çocukları uzak tutun” uyarısı yaptı. Görüntü iç parçalayıcı idi. Böyle görüntüleri senaryo gereği filmlerde seyretsek ne eleştiriler sıralardık şiddet içeriyor diye.

Hatırı sayılır dünya liderleri bu görüntüler üzerine Libya halkını kutladılar, tebrik ettiler ve güzel günlerin gerçekleşmesi dileğinde bulundular. İnsan hakları, hayvan hakları havarisi kesilenler dahil, hiç kimseden görüntü hakkında ses çıkmadı.

Hemen hemen her ülke lideri -belki de haklı olarak- yeni kurulacak veya iktidar olacak güçle işbirliğine hazır olduğunun işaretlerini verdi. Arkada petrol var. Çok uluslu şirketler çağın gereği icabına bakacaklar.

Ve Libya’daki Müslümanlar tekbir getire getire linç ettikleri eski liderlerinin yerine yenisini yine tekbir sesleri ile seçecekler.

Ve Libya çağdaş, modern, demokratik, insan haklarına ve evrensel hukuka saygılı bir ülke haline gelecek. Bu durumu, Ilımlı İslam içinde mi, radikal İslam içinde mi gerçekleştirecek bunu dünya görecek.

Kaddafi Müslüman değil miydi, Tekbir sesleri arasında linç edildi.

Aslında farkına pek varılmayan bir olay sergilendi tekrar dünyaya. “İşte İslam bu ve Müslümanlık da,” demek istendi  ve başarıldı da. Fazla yoruma gerek var mı, bilmiyorum. Müslümanlar bu hareketle yine puan kaybettiler ve  “İslam şiddet içeriyor” diyenlerin eline bir koz daha verdiler farkında bile olmadan.

Hüseyin SEYFİ 

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..