Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Kaddafi’nin laneti…

Kaddafi’nin laneti…
 

Resim: mustafayener (Kaddafi'nin laneti)


Ne oluyor böyle..? Bütün felaketler üst üste geliyor. Biz bunları hak etmek için ne günah işledik..?

Üzerimize felaket yağıyor adeta. Fakat sebepsiz değildir hiçbir şey. Sebepsiz değil üzerimize yağan felaketler. Tüm bunları hak ettik.

Biz lanetlendik..!

Kara bulutlar dolaşıyor ülkenin üstünde. Doğal bir afet şeklinde geldi bu sefer felaket. Terörün aldığı canların yasını bile tutamadan birde Van depremiyle sarsıldık.

Bu felaketin, Libya devrik lideri Kaddafi’nin katledilmesinin hemen sonrasında meydana gelmiş olması bir tesadüf mü sizce..?

O Kaddafi ki; güya kadim dostumuz Amerika’nın bize ambargo uyguladığı Kıbrıs harekatı sırasında, bize destek veren tek lider.

O Kaddafi ki; bir çok komşumuz PKK’yı kollarken, her zaman yanımızda olan, PKK terörüne asla destek olmayan bir dost.

Sadece bize değil, Müslümanlık adına verilen bir çok mücadeleye, mesela Rusya’ya karşı savaşan Çeçen’lere yardım gönderdiği biliniyor. Hatta bu günkü Başbakan’ımızın içinde yetiştiği Refah Partisi’nin iktidara gelmesi için bile O’nun yardım ettiği söylentileri her halde hatırlardadır.

İşte biz, Müslümanlığa böylesine hizmetler eden bir savaşçısının katledilmesine, zengin Libya petrollerini Hıristiyanlara açacak bir sürecin başlamasına yardım ettik.

O’nun barbarca katledilmesini, demokrasi kültürü olmayan bir ülkeyi, demokrasi ile yönetmemesiyle açıklamayı tercih ettik.

Başbakan İsrail’e postasını koymuş, hemen sonrasında Ortadoğu seferine çıkmıştı. Türk Başbakan’ı İsrail’e rest çektikçe şuurunu kaybeden İslam alemi, Başbakan’ımızı bağrına bastı. Ortadoğu’da rejimleri, belki de sınırları değiştirecek olan bir sürecin reklamını yaptı Başbakan. İsyancılara övgüler düzüp teşvik etti.

Kabardı toprak; Van’da tam 40 kilometre uzunluğunda fay kırıldı. Ya bu depremin Van’da meydana gelmiş olması da bir tesadüf mü..? Ortadoğu’nun sınırlarını değiştirecek bir sürece alet olmamızın cezasını çekiyor olabilir miyiz..? Bu kırılma, ülkenin doğusuyla batısının ayıracak kırılmanın bir parçası olduğunu söylemek, çok mu abartılı sayılır sizce..?

Aklımızı başımıza alalım artık. Gereksiz yere ellerimize bulaştırdığımız kan için bir cezadır bu. İlahi bir uyarıdır.

.....

“Ne alakası var, olur mu öyle şey” diye düşünebilirsiniz. Elbette haklısınız. Açıklayalım…

Bildiğiniz gibi; 17 Ağustos depreminin merkez üssü Gölcük’tü. Depremin merkez üssü ile Gölcük Donanma Komutanlığı arasında bağlantılar kuruluyor, depremin 28 Şubat yüzünden olduğu ima ediliyordu. Büyük bir afet ve yaşanan acılar, siyasi bir ideoloji için malzeme olarak kullanılıyor; “7,4 YETMEDİ Mİ” şeklinde pankartlar açılıyordu.

Gerek Van, gerekse de Gölcük merkezli deprem, masum insanların hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bir doğa olayıdır. Bu afetleri siyasi olaylarla açıklamak, binlerce masum kurbana kara çalmaktır. Afetlerin yaşattığı acılardan siyasi rant sağlamak, hatta bunun için Allah'ı kullanmaktır.

Üstelik yukarıdaki satırlardan görülebileceği gibi; hiçte zor değildir bu tür senaryolar üretmek.

…..

Toprak sarsılıyor. Türkiye’nin doğusu boydan boya çatlıyor. Belki de tüm ülke bir parçalanma tehdidi altında.

Ama bizlerde acılardan siyasi rant sağlama yarışına katılmayalım. Bazen siyasi hatalar, ya da siyasetçiler yüzünden ülkeler bile parçalanır, ama fay hatları asla...

 
Toplam blog
: 57
: 1683
Kayıt tarihi
: 29.05.08
 
 

21/12/1966 doğumlu olup Mersin Meslek Yüksek okulu İşletme bölümü mezunuyum. Bir deri firmasında ..