Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

Kaddafi ve oğulları!

Kaddafi ve oğulları!
 

Kaddafi


Yaşanan Arap baharı bir lider daha devirdi. Bu güne kadar olan tüm isyanların ve yaşanan lider değişimlerinin en kanlısı olarak tarihe geçti. Kaddafi kendi halkının demokratik isteklerine kanlı bir biçimde cevap verdi. 

Kaddafi ve çocuklarının yaptıkları katliamlar ve soygunlar her geçen gün açığa çıkıyor. Bir lider bir devlet başkanı nasıl olur da kendi halkına kendi vatandaşlarına bu denli ağır şekilde zulüm eder.İnsan bunu düşündüğünde kanı donuyor. 

Bu katliamların ve baskı rejiminin temel amacı; yıllarca iktidar da kalan ve servetlerine servet katmak için yapılan katliamlar ve baskılardır.Kaddafi ve çocuklarına yapılan incelemer sonucunda Kaddafi ailesinin Libya Devletini yıllar boyunca soyduğu ve sömürdüğü anlaşılmaktadır. Kendi halkı açken ve zor geçinirken belki de bir somun ekmeği zor bulurken onlar lüks içinde yaşıyorlar. Halk en sonunda uyanıyor ve isyan etmeye başlıyor. 

Evet artık baskı rejimlerine ve tek adamlı yönetimlere dünyamızda yer yok. Artık dünya halkları uyanıyor.haklarını sonuna kadar öğrenip haklarını aramaya başladılar.Globalleşen dünyada hızla gelişen sosyal ağlar sayesinde insanlar birbirleri ile temas kuruyor ve fikir alışverişinde bulunabiliyor ve örgütlemeler daha kolay hale geliyor.Böyle oluncada halk hareketleri sonuca daha çabuk varıyor. 

Libya devleti en kısa zamanda bu yaraları sarıp halkını dünya ile bütünleştirmesi ve onların ekonomik ve demokratik haklarını kendilerine vermesi gerekiyor. bunun içinde en kısa zamanda devlet olarak organize olunmalı ve ivedi olarak yeni yönetim kurulup anayasa çalışmalarının hızlı bir şekilde başlaması gerekiyor. tabii bunun .içinde Birleşmiş Devletlere yani Uluslararası kuruluşlara büyük görevler düşüyor. 

Ancak Kaddafi ve Ailesinin yakalanmayışı ve hala çatışmaların sürmesi ülkenin yeniden yapılandırılmasını güçleştirecek ve geciktirecektir. 

Saygılarımla 

 
Toplam blog
: 5
: 847
Kayıt tarihi
: 09.01.11
 
 

İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunuyum,turizm sektöründe çalışıyorum. İnternet ..