Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Kadehi, şişeyi kırarım bugün

Desibel rekoru kırmak için Arena'yı dolduran Galatasaraylı taraftarlar önce rekoru kırdılar. Semih ve Alex'in gollerinden sonra rakı şişesiyle Volkan'ın kafasını kıramadılar. Maça hızlı he hırslı başlayan Galatasaray Kazım'ın sağ kanattan sürüklediği ataklarla aradığı golü de Kazım ile buldu. Kazım'ın attığı golden önce Dos Santos'un laubali hareketleri ile topu kaptırması bir yana kaptırdıktan sonra pozisyonu bırakması Aykut Hoca'nın dikatinden kaçmamıştır umarım. Bu pozisyonu Santos'a en az 100 defa izlettirip futbolda laubaliliğe yer olmadığını kafasına sokmsı gerekir. Santos pozisyonun başlangıcında daha topu aut çizgisine 15 metre varken topu taça atmak yerine auta çıkarmayı düşünmesi Brezilya milli takımında oynayan bir futbolcuya yakışmıyor. Futbol hatalar oyunudur ama orda Santos topu taça atsa futbolun garantili oynamak olduğunu göstermiş olacakdı. Kazım'ın golden sonra Aykut Kocaman'a ve yedek kulübesine yaptığı hareket hakem tarafından sarı kartla cezalandırılmış olsa bile TFF gözlemcisinin gözünden kaçmış olamaz herhalde. Bakalım Disiplin kurulu bu hareketin karşılığını verebilecek mi? Ayrıca bu hareketi yapan Kazım'ı Aykut Kocaman'ın göndermekle ne kadar doğru bir karar vermiş olduğunu gördük. Ayrıca bu harakete karşılık vermeyen Fenerbahçe yedek kulübesindekileride kutlamak gerekir. Kazım sen bu maçta 5 tane atsan bile böyle hareketler yaparak kafasızın teki olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdin. Madem bu kadar iyi futbolcusun neden Fenerbahçe'deyken sana verilen şansları kullanıp kendini ispat edemedin. 

Golden sonra iyice şaşıran Fenerbahçeli futbolcular ne yaptığını bilmez bir şekilde oynamaya devam ettiler. 30. dakikadan sonra biraz toparlanan Fenerbahçe oyunu Galatasaray yarı alanına yıksa da acele ve isabetsiz paslarla net pozisyona giremeden ilk yarıyı bitirdiler. Aslında bu baskı pozisyon getirmedi ancak Galatasaray'ın iki stoperide sarı kart görerek ikinci devreye tedirgin ve gergin başladılar. Aykut Hoca 2. yarıya Selçuk'un yerine Semih'i alarak bu maçta en azından 1 puan almanın iyi olacağını düşündüğünü gösterdi. Zaten 2. yarıda pozisyonlarıda bulmaya başladılar. Ancak defansda da açıklar vermeye başladılar. Bu pozisyonların birinde Volkan Cana'nın şutunu çok iyi çıkararak maçın kopmasını engelledi. Hagi 60. dakikada sakatanan Kazım'ın yerine Arda'yı alarak topu daha fazla tutmak istedi ancak Arda'nın maç eksikliğinden olsa gerek son hareketlerde ve paslarda istediklerini yapamadı. Kewell'in oyuna girmesi ile daha net pozisyonlar bulan Galatasaray bunları değerlendiremeyince Fenerbahçe oyunu Galatasaray cezasahasına yıkmaya başladı. 75. dakikada Niang'ın sakatlanmasıyla yerine Stoch girdi ve Fenerbahçe oyunu kanatlara yaymaya başladı. Aslında Aykut Kocaman 75 dakika sahada gezinen Niang'a nasıl tahammül etti ben şaşırdım. Stoch geçen haftaki performansı ile bu maçta ilk 11'de oyuna başlamalıydı diye düşünüyorum. Kazanılan serbest vuruşta Alex topu Semih'in kafasıyla buluşturduğunda 2600 Fenerbahçeli engellerin arkasından sevinmeye başlamıştı bile. golden sonra iyice panikleyen Hagi Ayhan'ı oyuna alarak kendi ipini de çekiyordu. Gökhan'a pasını attıktan sonra içeriye kateden Alex Zapata'nın uzanamayacağı köşeye topu gönderirken Galatasaray deplasmanlarındaki ilk golünüde atarak tarihe yeni bir sayfa daha açıyordu. Böylece Arenadaki ilk derbi maçta ilk yenilgisini ezeli rakibinden alan Galatasarayı artık çok zor günler bekliyor. Adnan Polat artık hem kendisi hem de camianın iyiliği için Hagi ile birlikte istifa etmelidir. 

Maçın hakemi Fırat Aydınus maçın genelinde çok doğru kararlar verdi. Selçuk'a gösterdiği sarı kart çok doğru bir karardı. Ancak Servet'in Topuz'a attığı yumruk isabetli değil diye sarı göstermesi hafif kaldı. Aynı şekilde 44. dakikada kendisine itiraz eden Özer'in gördüğü kartda kırmızı olmalıydı. Maçtan önce konuşulan yan hakemler ise kaldırdıkları ofsayt bayrakları ile he kendilerini hem de maçı kurtardılar.Galatasray'ın verilmeyen 2 golünde de çok bariz ofsaytlar vardı. 

Merakla beklenen derbi beklenen sonuçla bitti. Ancak bu maçta sahaya atılan 35'lik rakı şişesinin nerden geldiğini Galatasaray yönetimi umarım açıklayabilir. Bu şişe Volkan'ın kafasını kırmasada Galatasaray'ın başını çok ağrıtacak. Artık Arena da seyircisiz maçlara ev sahipliği yapacak gibi görünüyor. 

Aykut Kocaman sakin ve kendinden emin tavırlarıyla şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puanı daha hanesine yazdırdı. Hagi ise artık Galatasaray taraftarının gönlündeki bütün krediyi bitirdi. Ancak Aykut Kocaman bu maçta defansda yapılan hataları talebelerine ısrarla seyrettirmeli ve bunlara bir önlem alması gerekiyor. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..