Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '11

 
Kategori
İnançlar
 

Kader ve insan

Kader ve insan
 

Geçmişin rüzgarıyla üşüyen, geleceğin güneşiyle ısınamaz. Ne kadar çok sorumluluğumuz, mesuliyetimiz var. Hepimizin yapılması gerekenler listesi eminim oldukça uzun. Sebep-sonuç ilişkisi içinde yaşıyoruz. Düzenli bir işimiz olur, iyide çalışırsak geleceğimizi de o kadar sağlama alırız. Yada belli bir yaşa gelip maddi değerlerin sahibi değilsek zamanında aklımızı kullanamadık demektir. Kaderin hiç mi rolü yok? Hep bir mücadele. İnanç yok aslında hiç kimsede. Geleceği kontrol altına alma endişesiyle bugünü yaşamayı unutuyoruz. Geçmişte yaşadıklarımıza sünger çekip geleceğe bakamıyoruz. 

 

Ve inançsızlıklarımız bizi zamanla ruhsuz kılıyor. Buna güçlü olmak diyoruz. İlgisi var mı? Bence yok. Bir yere kadar aklın ve bedenin gücüyle yön verebiliyoruz evet. Ancak hepimiz için belli bir kader var. Ve bu kaderi değiştirme, baştan yazma çabası sadece bizi yıpratan düşünce. İnançlarımızı yitireli çok olmuş. Öyle bir yoğunluk içine dalmışız ki, her şeye yetebileceğimizi, kontrol altına alıp denetleyebileceğimizi düşünüyoruz. 

 

İnsan dışındaki canlılar (hayvanlar vs.) yaptıklarından sorumlu tutulmadığı için doğdukları andan itibaren yazılmış kaderi yaşarlar. Ancak bizler yaptığımız, karar verdiğimiz konulardan sorumluyuzdur. Akılla hareket etmeye mecburuz. Buda insan olmanın farkı. Belli bir aşamadan sonra inançla kadere teslim olmayı bilmeliyiz. Kadere inanan insan rahat ve iç huzuru gelişmiş olandır. Çünkü yaptıklarının ve yapacak olduklarının belli bir yere kadar etkili olduğunu bilir. Akıl ve kaderle beraber inanç aynı anda seyredebilirse karşılaştığımız üzüntülerin karşısında durabilme yetimizde gelişir. Yapabileceğin her şeyi yaptığına, mücadeleni verdiğine inandın! Sonrası dediğimiz aşama kaderdir.  

 

Bir şeylere hep bahaneler yükleriz. “Benim yüzümden, öyle söylemeseydim, farklı davransaydım” gb. Zaten ölümlerin bile adı ecel değil de çeşitli hastalıklarla süslenmemiş mi? Mutluluk için inanç şart. Kader ve insan bir bütündür. Daha önce tavsiye ettiğim kitapta okuduğum gibi; “Nasıl ki Koza Kelebeği Bilmez Ama Kaderidir Onun Kelebek Olmak” insanoğlu da mutlu olmayı bilmez ama kaderidir onun yaşadıklarına razı olmak. Başınızda olan her olayın bizim için bütünün ve bizim hayrımıza olacak şekilde geliştiğinden emin olun. Ve yarının kaygıları, üzüntüleriyle bugünü kaçırmayın. 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..